6.3.2018 12:52

Mrazivý marcový Amsterdam

Predstavím ti nezvyčajne zamrznuté kanály Amsterdamu, spolu nazrieme do múzea najstaršieho remesla a vyberieme sa k ochutnávke svetoznámeho piva!

Už pri príchode do Amsterdamu nás privítal chladný a silný vietor, na ktorý keď sme sa pýtali domácich, odpovedali nám, že nie je vôbec bežný a teda chladné a mrazivé počasie nezaskočilo len nás, ale aj samotných domácich.

zdroj: Malinka

No aj napriek tomu to v Amsterdame žilo a ľudia vytažili z mrazov maximum. Konkrétnym príkladom bolo zimné korčuľovanie na ľade a to na zamrznutých kanáloch! Po šiestich rokoch zamrzli kanály v Amsterdame a vidieť tento jav na vlastné oči bolo fascinujúce. Slniečko nám krásne svietilo a to úplne podčiarklo skvelú atmosféru Amsterdamu. Ľudia si priniesli vlastné korčule a pobehovali po ľade jedna radosť, alebo sa len šmýkali, prechádzali sa po kanály a robili si fotky či videá.

zdroj: Malinka

Neskôr sme zavítali do Vondelparku, kde sme takisto mohli pozorovať tento jav, ale na väčších plochách ako boli zamrznuté jazerá v parku.

zdroj: Malinka

Holandsko je úžasná krajina a to najpodstatnejšie čo by som chcela podotknúť je fakt, že sme sa v uliciach citíli skutočne bezpečne. Systém aký je nastavený v krajine skutočne funguje a vidieť je to na bežných veciach, ako je napríklad čistota v krajine a uliciach, doprava, ktorá je pravidelná a udržiavaná, hladké cesty či široká škála potravín. V krajine sa dorozumiete anglickým jazykom bez problémovo. Domáci mi povedali, že ľudia v krajine rozprávajú okrem holandčiny a angličtiny ešte aj francúzsky a nemecky, jazykmi, ktoré sa učia deti v školách, čomu sa nemôžme čudovať nakoľko je Holandsko veľmi vyspelá krajina.

zdroj: Malinka

Jedlo bolo všade veľmi chutné, špeciálne naša večerná kalorická bomba v Bulls and Dogs, pozostávajúca z Hot Dogu ale v praclíku a milkshakom. Ale pozor ! Na stôl do reštaurácie sme čakali približne pätnásť minút, nakoľko nie je možné si stôl vopred rezervovať.

zdroj : Malinka

Bolo však príjemné sa otepliť vo vnútri a to v našom prípade návštevou múzeí. Mňa osobne fascinovalo množstvo múzeí a atrakcií, ktoré sa dajú v tomto meste robiť. Som typ, ktorý sa rád sám vzdeláva a prijíma informácie a teda táto forma v podobe návšteví rôznych múzeí sa mi veľmi pozdávala.

Múzeum, ktoré mi určite dlho ostane v pamäti a z ktorého mi naskakovala miestami husia koža bolo múzeum prostitúcie na Red Light District. Toto múzeum sa skladá z rôznych miestností v jednom dome, v ktorom bola kedysi vykonávaná prostitúcia. Jednotlivé miestnosti v sebe ukrývajú príbehy, ktoré si viete ľahko vypočuť v angličtine vďaka zariadeniu, ktoré dostanete pri vstupe.

zdroj: Malinka

Ako ďalšou skvelou atrakciou, ktorú Amsterdam ponúka je Heineken experience ! Približne dvojhodinová self-tour vďaka ktorej sa dostanete ku samým koreňom vzniku piva Heineken, prepracovanými vizualizáciami, až po samotnú ochutnávku piva či klasické čapovanie, ktoré si môžte vyskúšať. Krátku prestávku si môžte spraviť hraním stolného futbalu, Xboxu, či spievaním karaoke na bicykli, alebo len bežným pitím na bare.

zdroj: Malinka

Slovenská verzia zahriatia sa v zime je pálenka a dobrá párty a v našom prípade to bol festival Dont Let Daddy Know. Dvojdňový festival konajúci sa v Ziggo aréne pritiahol ľudí zo 75 krajín sveta. Zažiť sme teda mohli Nervo, Timmyho Trumpeta či Axwell Ingrosso. Párty to bola kvalitná a stretli sme aj Slovákov, ktorích týmto pozdravujeme !

zdroj: Malinka

Verím, že Amsterdam je krásny v každom ročnom období a cenovo dostupný. Preto neváhaj a ber kamošov či partnerov alebo preber babču k životu a choď !

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
8
Poslať správu
Wild Soul 🦋

Chceš vedieť, keď Malinka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.