Malinové Makronky

Detailný návod pre nováčikov ktorí by sa radi naučili ako pripraviť schopné Makronky v pohodlí domova.
Kto nebol súčasťou alebo nezastihol toto moje malé makronkové šialenstvo na Instagrame tak som sa tento recept učil bez akýchkoľvek cukrárskych skúsenosti dokopy 5 dní nonstop. Bola to zatiaľ moja najväčšia výzva v kulinárskom smere a dôvod prečo som neprestal skúšať bolo nájsť pre vás recept a návod ktorý funguje. No tým že je to vraj jeden z najnáročnejších cukrárskych receptov tak je veľa jednoduchých chybičiek ktoré vedia celý vzhľad makroniek pokaziť.

Toto je Francúzsky spôsob tvorby makroniek. Existuje aj Taliansky spôsob ktorý sa nepripravuje z kryštálového cukru ale z cukrovej melasy.

⏳ Čas prípravy: 2 hodiny

🚻 4 Osoby (30ks)

Na Makronky potrebujeme :

◾140g Mandľovej Múky  

◾120g Práškového Cukru

◾110g Kryštálového Cukru  

◾110g Vaječných Bielok

Základom tohto receptu sú 2 veci.
1.) Použiť správnu mandľovú múku. Ja osobne som pracoval s mukou od spoločnosti Diana Svět Oříšků ale dopočul som sa že mandľová múka z Lídlu je taktiež skvelá na makronky. (Nie iná ako mandľová múka na makronky nemôže byť použitá a mandľová múka z DM taktiež nefunguje lebo je vraj odtučnená testoval som a fakt nefunguje verte mi nevyjdú vám z nich makronky ale divný cement)
2.) Všetko odvážiť na gram presne. Viem, možno sa to zdá choré, ale žiaľ toto je jeden z krokov ktoré ak splníte správne tak ste bližšie k správnemu výsledku.

Postup:

Ľavá Foto : Mandľovú múku s práškovým cukrom vsypeme do mixéru na zjemnenie múky (najlepšie pomocou food processoru).

Po rozmixovaní múku presitkujeme najjemnejším sitkom aké máte a ak vám nejaká múka ostane v sitku tak ju treba rozmixovať znovu až kým vám neostane fakt minimum nepresitkovanej múky a zvyšok vyhodíme. (cca 1 PL)

Pravá Foto : Bielka izbovej teploty vlejeme do misy a mixujeme na strednej rýchlosti po dobu 2 minút. Po 2 minútach zvýšime rýchlosť a začneme postupne pridávať cukor po tretinách každú minútu.

Po vmiešaní cukru pridáme gélové farbivo a miešame kým sneh nie je pevný cca 6-7min.

Otestujete to otočením mixéru smerom nahor a ak špička zo snehu ostane pevne stáť tak sneh je vyšľahaný správne.

Ľavá Foto : Do snehu postupne pridáme po tretinách múku a vmiešavame ju technikou Macaronage (jemné miešanie silikónovou vareškou kruhovým pohybom zo strán na vrch do stredu).

Po premiešaní by mala mať hmota hustotu "lávy" čo otestujeme nabratím väčšieho množstva hmoty na varešku a ak hmota steká pomaličky ale v celku bez roztrhania tak je hmota pripravená.

Pri tejto časti treba postupovať s kľudom a pomalšie keďže celý postup je založený na pomalom vybíjaní vzduchu z hmoty tak aby vytvorila správnu konzistenciu. Príliš hustá hmota nevytvorí takzvané nožičky na spodku makroniek a príliš tekutá hmota sa bude roztekať do strán.

Pravá Foto : Hmotu vlejeme do cukrárskeho vrecúška s hrotom s priemerom okolo 1cm a vytláčame piškótový tvar na papier na pečenie v priemere cca 3 až 3,5cm.

Počas vytláčania vrecúškom nehýbeme a držíme ho vertikálne k plechu

Drobná rada : Koniec cukrárskeho vrecúška s hrotom si zatočíme tak aby cez koniec neprešiel ani len vzduch, zohneme ho smerom nahor a navlečieme vrecko do oválnej nádoby ako na obrázku a bez problémov a pohodlne naplníme celé vrecko.
Vzor na makronky mám z netu a to zo stránky 7+ Printable Macaron Templates a hneď prvé PDF s názvom Sample Macaron Template PDF

Po vytlačení všetkej hmoty plechom pobúchame o pevný povrch aby sa vzduch z popod makroniek dostal von a bublinky ktoré vzniknú na povrchu prepichneme špendlíkom a necháme odstáť 30min až 1hod.

Po vysušení by sa vám na prst nemala lepiť žiadna hmota a mali by ste cítiť niečo ako jemný plastový film vytvorený na makronkach.

Drobná rada : Ak sa na vrchu po vytlačení makroniek vytvorí vysoká špička ktorá sa neroztečie tak cesto treba premiešať ešte viac inak sa vám nepodaria.

Plech následne vložíme najnižšie do vopred vyhriatej rúry na 150C po dobu 15 min.

Po 15 min. makronky vyberieme a necháme vychladnúť.

Na Malinovú plnku potrebujeme :

◾100g Malín

◾ 100g Masla

◾ 150g Práškového Cukru

Postup:

Plnku pripravíme roztopením mrazených malín v hrnci ktoré rozpučíme a necháme zovrieť.

V mixéri rozmixujeme maslo pridáme práškový cukor a následne maliny.

Celom zmiešame pridáme do cukrárskeho vrecka a naplníme makronky.

Servírujeme (alebo necháme odstáť v chladničke 1deň)

Držím vám palce a prajem dobrú chuť🤘😉🤘

View this post on Instagram

💀 ◾Malinové Makronky Breaking News, Metalista sa na 5 dní stratil v Ružovom Pekle. Našťastie silou tvrdej hudby prežil. 🤘😜🤘 Ale teraz vážne bola to výzva ktorú som nakoniec zvládol sice nie na jednotku ale verím že sa k týmto malým potvorkám vrátim 😁 A fakt vám veľmi pekne ďakujem za vašu podporu (Návod na plnku tu nevošiel takže spravím blog) ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ ⏳ Čas prípravy 2 hod. 🚻 4 Osoby (30ks) ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Na Makronky potrebujeme > ◾140g Mandľovej muky ◾120g Práškového Cukru ◾110g Kryštálového Cukru ◾110g Vaječných Bielok ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Postup > 🔹Ako prvé si odvážime všetky ingrediencie. 🔹Mandľovú múku s práškovým cukrom vsypeme do mixéru na zjemnenie múky 🔹Po rozmixovaní múku presitkujeme najjemnejším sitkom aké máte a ak vám nejaká múka ostane v sitku tak ju treba rozmixovať znovu až kým vám neostane fakt minimum nepresitkovanej múky a zvyšok vyhodíme. 🔹Bielka izbovej teploty vlejeme do misy a mixujeme na strednej rýchlosti po dobu 2 minút. 🔹Zvýšime rýchlosť a začneme pridávať cukor po tretinách každú minútu. 🔹Po vmiešaní cukru pridáme gélové farbivo a miešame kým sneh nie je pevný cca 6-7min. 🔹Do snehu postupne pridáme po tretinách múku a vmiešavame ju technikou Macaronage (jemné miešanie silikónovou vareškou kruhovým pohybom zo strán na vrch do stredu). 🔹Po premiešaní by mala mať hmota hustotu "lávy" čo otestujeme nabratím väčšieho množstva hmoty na varešku a ak hmota steká pomaličky ale v celku bez roztrhania. 🔹Hmotu vlejeme do cukrárskeho vrecúška a vytláčame piškótový tvar na papier na pečenie v priemere cca 3 až 3,5cm. 🔹Po vytlačení všetkej hmoty plechom pobúchame o pevný povrch aby sa vzduch z popod makroniek dostal von a bublinky ktoré vzniknú na povrchu prepichneme špendlíkom a necháme odstáť 30min až 1hod. 🔹Po vysušení by sa vám na prst nemala lepiť žiadna hmota a mali by ste cítiť niečo ako jemný plastový film vytvorený na makronkách. 🔹Plech následne vložíme najnižšie do vopred vyhriatej rúry na 150C po dobu 15 min. 🔹Makronky necháme vychladnúť a po naplnení servírujeme ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘

A post shared by �Vɪᴋᴛᴏʀ Kᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ� (@metalhead_in_the_kitchen) on

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
19
Poslať správu
Vitajte na mojom malom Food Blogu Volám sa Viktor a som mladý milovník Metalu, ktorý sa začiatkom roku 2018 odhodlal vziať do rúk varešku.

Chceš vedieť, keď MetalHead in Kitchen pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.