Lievance s bobuľovým ovocím

Vhodné na raňajky, obed ba dokonca na večeru pre celú rodinu!

Porcia:

25 lievancov

Potrebujeme:

130g hladkej múky

130g polohrubej múky

60g ovsených vločiek

1/2 kypriaceho prášku do pečiva

300ml rastlinného mlieka

banán

3PL púpavového medu

140g mrazeného bobuľového ovocia

Postup:

Sypké suroviny zmiešame dokopy. Banán roztlačíme a pridáme mlieko s medom. Po spojení sypkých a riedkych surovín by malo vzniknúť hustejšie cesto, aby sa lievance príliš neroztekali. Smažíme na panvici s kvapkou oleja (lyžica cesta na lievanec).

Poznámky:

1. Púpavový med môžte nahradiť cukrom, javorovým alebo agáve sirupom.

2. Odporúčam sladšie mlieko ako je mandľové, ovsené alebo sójové sladené.

3. Múku môžte použiť aj špaldovú, pokiaľ máte chuť na zdravšiu variantu.

4. Ako ovocie som použila ríbezle a čučoriedky.

Už iba dodáme BON APPÉTIT!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
13
Poslať správu
Vitajte! Sme len sestry a nie dvojičky pokiaľ Vám to napadlo. Stravujeme sa vegánsky a rady by sme Vám ukázali, že to vôbec nie je zložitá cesta o peniazoch.

Chceš vedieť, keď Christine&Simone pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.