Špenátové halušky so "syrovou" omáčkou

Vegánska verzia slovenského národného jedla!

Porcie:

4

Suroviny:

-na halušky:

300g múky

1 ČL soli

250ml vody

2 hrste špenátu

-na omáčku:

150 ml vody

150 ml sójového mlieka

rastlinná nátierka

soľ

korenie

škrob na zahustenie

3 PL lahôdkového droždia

-"slaninka":

tempeh

cibuľa

Postup:

Zmiešame suroviny na haluškové cesto s rozmixovaným špenátom. Halušky uvaríme v slanej vode. Na omáčku rozmiešame nátierku vo vode s mliekom a varíme. Pridáme droždie a soľ s korením podľa vlastnej chuti. Na koniec omáčku zahustíme podľa potreby. Ako náhradu slaniny na vrch osmažíme na malé kúsky nakrájaný tempeh s cibuľou.

Poznámky:

1. Múky môžte kombinovať, napr. polohrubú so špaldovou.

2. Nátierku odporúčam bez výrazných príchutí.

3. Tempeh môžte zameniť s tofu.

BON APPÉTIT!

Vaše kulinárske výtvory môžte zdieľať na instagrame s hashtagom #veggiešmak.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Vitajte! Sme len sestry a nie dvojičky pokiaľ Vám to napadlo. Stravujeme sa vegánsky a rady by sme Vám ukázali, že to vôbec nie je zložitá cesta o peniazoch.

Chceš vedieť, keď Christine&Simone pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
13.8.2019 12:14
Kapustové halušky
16.7.2019 15:10
Cuketové placky
14.7.2019 11:52
Mrkvová polievka