Kapustové halušky

Opäť tradičné slovenské!

Porcie:

4

Potrebujeme:

-halušky

400g zemiakov

150g polohrubej múky

1ČL soli

2PL ľanových semienok

voda (podľa potreby)

-kapusta

400g kyslej kapusty

soľ

korenie

cukor

kurkuma

sladká paprika

-"slaninka"

1 cibuľa

tofu

soľ

Postup:

Zemiaky nastrúhame nadrobno a pridáme múku s pomletými ľanovými semienkami. Dochutíme soľou a ak je potrebné prilejeme vodu. Halušky následne uvaríme v slanej vode. Kapustu dusíme v hrnci a dochutíme podľa vlastnej chuti.

Ako "slaninku" osmažíme cibuľku s tofu a taktiež nezabudneme dochutiť.

Poznámky:

1. Ak neľúbite veľmi kyslú kapustu, viac ju premyte vodou.

2. Tofu môžte naradiť tempehom.

BON APPÉTIT!

Vaše kulinárske výtvory môžte zdieľať na instagrame s hashtagom #veggiešmak.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Vitajte! Sme len sestry a nie dvojičky pokiaľ Vám to napadlo. Stravujeme sa vegánsky a rady by sme Vám ukázali, že to vôbec nie je zložitá cesta o peniazoch.

Chceš vedieť, keď Christine&Simone pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
16.7.2019 15:10
Cuketové placky
14.7.2019 11:52
Mrkvová polievka
4.7.2019 22:22
Cuketové lasagne