Trenažér F1 či stíhačka Harrier, ako bežná súčasť výučby na univerzite.

Štúdium v zahraničí si už od svojich skromných začiatkov (90.roky).

Štúdium v zahraničí si už od svojich skromných začiatkov (od deväťdesiatych rokov, kedy sme mohli slobodne opustiť hranice republiky a od roku 2004, kedy Slovensko vstúpilo do únie) prešlo mnohými fázami.

Zo začiatku to bolo skôr nóvum pre smelých odvážlivcov. Neskôr mu pribudla nálepka dostupnosti len pre extra študentov, ktorí si mohli dovoliť financovanie formou štipendií vďaka ich excelentnej histórii študijného prospechu.

Neskôr, keď sa aj u nás vytvorila kapitálovo solventná vrstva, štúdium v zahraničí sa stalo žiadanejším (aj keď len pre ,,horných desaťtisíc”).

Zhruba od roku 2008-2009, aj vďaka nevídaným možnostiam podporujúcim mobilitu obyvateľstva EÚ a vďaka rozmachu internetu, a prístupu k informáciám, sa v sektore vzdelávania udiala radikálna zmena.

Univerzity a školy začali naopak sami aktívne vyhľadávať študentské kapacity (aj) v bývalých krajinách východného bloku – a teda aj u nás. Štúdium v zahraničí už viac nie je prístupné len pre najodvážnejších, najbohatších či najlepších študentov.

Jeho brány sú otvorené pre študentov, ktorí majú v sebe ctižiadosť, vôľu, odvahu a sen dosiahnuť na “vrchol sveta”, a ktorí v sebe živia ambíciu rozvíjať svoj potenciál.

V nasledujúcom videu nájdete zaujímavý rozhovor, v ktorom Adam O´Flynn z Coventry University ponúka možnosti realizácie vlastných ambícií študentom, ktorý majú chuť si plniť svoje sny. A to všetko v prostredí kde sú napr. trenažér F1 či stíhačka Harrier bežnou súčasťou výučby na škole.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Krokvpred je podcast, v ktorom sa snažíme dať ľudom informácie, inšpiráciu a názory, ktoré si myslíme, že sú v živote podstatné a vedia pomôcť.

Chceš vedieť, keď romanhutira pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.