Ako vybrať toner do tlačiarne

Technika je vynikajúci vynález ľudstva, až pokým sama nezlyhá a potom začne byť už zle nedobre aj s nami.

Dokáže nás rozhodiť aj hocijaká maličkosť, napríklad minutý toner v tlačiarni alebo signalizácia, že už mu dochádzajú „sily.“ Netreba strácať hlavu, nič nie je tak zlé, ako to na prvý pohľad vyzerá!

Osvedčená klasika

Aj vo vzťahu k elektronike sa ľudia líšia – jedni ju zbožňujú, iní akceptujú a možno sa nájdu aj takí, ktorí ju príliš nemusia. Vývoj však nemožno zastaviť, neustále ide dopredu. No zatiaľ ešte nikto neprišiel s nápadom, ako a čím nahradiť starú dobrú tlačiareň. A pokým sa tak nestane, osvedčená klasika bude stále v hre. K tlačiarni však neodmysliteľne patrí toner, ktorý má svoju životnosť. Míňa sa podľa frekvencie používania, závisí od toho, ako často a aké množstvo sa na ňom tlačí. Od toho by sa mal odvíjať aj výber a kúpa náhradného tonera. Pri občasnej tlači možno investovať aj do originálu, ale ak sa tlačiareň používa pravidelne, najlepšou voľbou sú lacné tonery. Tie oceníme v prvom rade vďaka nižšej sume v porovnaní s originálom a kvalitou môžu hravo konkurovať originálnym tonerom. Platí však zásada, že kvalitný a zároveň lacný toner treba vyberať naozaj dôsledne a poctivo. Inak sa môže stať, že tlač nebude kvalitná alebo budú zostávať na papieri čierne „machule.“ A to by určite nechcel zažiť nikto!

Alternatíva nie je na „zahodenie“

Otázka, ktorá často zamestnáva náš mozog – originál alebo alternatíva? Čo je pre mňa výhodnejšie kvalitou i cenou? Ak som napríklad majiteľ firmy, v ktorej sa dennodenne používajú tlačiarne, tak radšej zainvestujem do originálnych tonerov. Potrebujem mať rýchlu a kvalitnú tlač. Keď som obyčajný používateľ a raz začas treba vytlačiť niečo do školy alebo do práce, pokojne si vystačím aj s alternatívami. Mimochodom, ich kvalita sa pomaly, ale isto čoraz viac blíži k originálom. Treba len natrafiť na správneho obchodníka, ktorý mi ponúkne „poctivú“ alternatívu za rozumnú cenu. ešte zostáva aj tretia možnosť – repasovaný toner, ktorý tiež dobre poslúži, ak ide o kvalitný „repas“. Pre lepšiu orientáciu v jednotlivých ponukách tonerov je dobré vziať do úvahy napríklad aj recenzie zákazníkov k danému toneru. Tie veľakrát prezradia veľa užitočných informácií. V súčasnosti existuje množstvo portálov, ktoré tieto recenzie ponúkajú.

Podozrivo lacným tonerom sa radšej vyhnite

Každý človek je rád, keď kúpi nejakú vec za čo najnižšiu cenu, hlavne, ak ide napríklad o niečo, čo veľmi túžime mať. Za bežnú – neakciovú sumu si to ale nedovolíme kúpiť. Keď je to však v zľave, vrhneme sa po tom všetkými desiatimi. Pozor však na príliš nízke ceny, aj v prípade, keď ide o tonery, aby sme ich kúpou „nepreplatili.“ Radšej sa vyhýbajme ponukám takých obchodníkov, ktorí sa predaju tonerov venujú iba okrajovo. U nich je veľká pravdepodobnosť toho, že testovaniu tonerov nevenujú dostatočnú pozornosť. Oplatí sa skôr orientovať v ponukách obchodov, ktoré sa predajom tonerov zaoberajú primárne. Ďalším faktom, ktorý je dobré vziať do úvahy, je samotný obal toneru. Ak je obal jednoduchší, neznamená to, že toner je nekvalitný alebo menej kvalitný než ten, ktorému sa obal priam ligoce. Poznáte predsa príslovie – čo z peknej misy, keď je prázdna, však? Alebo nie je všetko zlato, čo sa blyští!

Našťastie, možností, ako vybrať správny toner je viacero. Ak si to zhrnieme, konkrétne tri: originálny, renovovaný alebo alternatívny. V tom prvom prípade s veľkou pravdepodobnosťou dostaneme za cenu tonera aj maximálnu kvalitu, ktorú hlavne oceníme pri každodennej tlači. Druhá a tretia možnosť lákajú zaujímavými cenami a ak sa výberu repasovaného alebo alternatívneho tonera dostatočne povenujeme, tak určite aj kvalitou.

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Martin Pružný pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.