Typ sedenia a materiál sedačky taktiež zaváži

Viete, aká sedačka je pre vás tá ideálna? Upriamte sa aj na materiál, no nezabudnite aj na spôsob sedenia.

Ak váhate medzi dizajnovým kúskom a kvalitou, vsaďte na také sedacie súpravy, ktoré vám ponúknu oboje. Vy tak nebudete ukrátení ani o komfort, no neprídete ani o štýlový prvok obývačky. Okrem týchto dvoch kritérií by sa nemalo zabúdať aj na ďalšie dôležité parametre. Pokiaľ na ne totiž zabudneme, neskôr by sa nám to mohlo vypomstiť.

Rozdielnosť v type sedenia

Uvažovali ste niekedy pri výbere sedačky aj nad samotným sedením? Máte v obľube sedenie hlboko v sedačke? Takáto sedačka je charakteristická svojou mäkkosťou a s takýmto typom sedíte nízko. Pri sedačke vhodnej napríklad do kancelárie sa vyžaduje vzpriamenejšie držanie tela a vhodná je najmä taká s tvrdšími poťahmi. Nielenže sedíte vyššie, ale celé posedenie pôsobí naozaj oficiálne. Presne takéto spracovanie ocenia aj ľudia v staršom veku, pre ktorých je práve vstávanie náročné a značne problematické.

Životnosť vnútorného jadra

Ak už máte akú takú predstavu o ideálnej sedacej súprave, je dobré zvážiť aj vnútorný materiál. Zvolíte si pohovku s dreveným vnútrom alebo dáte prednosť oceľovej konštrukcii? Oceľové jadro pohovky je charakteristické svojou pevnosťou a životnosť celej sedacej súpravy je dlhšia oproti tej drevenej. Treba ale rátať s tým, že za oceľovú si aj priplatíte.

Výber poťahového materiálu

To, ako dlho vám vydržia sedacie súpravy, závisí aj od ich majiteľov. Prispôsobiť k vašej domácnosti by ste preto mali aj voľbu poťahu. Najčastejšie materiály, s ktorými sa stretnete, sú bavlna, mikroplyš, koža a eko koža. Bavlna sa síce teší z čoraz väčšej obľuby a mnohí ocenia aj jej nízku cenu, no nie je príliš adekvátna na dlhodobé užívanie.

Koža sa radí do vyššej cenovej kategórie a pohovky s týmto poťahom sú mimoriadne populárne. Niet sa čomu však čudovať, takýto príjemný materiál sa jednoducho čistí a mnoho vydrží. Pre alergikov existuje aj vhodná náhrada v podobe eko kože.

Takú zlatú strednú cestu ako v cenovom porovnaní, tak aj v životnosti predstavuje mikroplyš, ktorý je príjemný na dotyk, bez problémov sa čistí a vydrží pomerne veľa.

V neposlednom rade pri výbere často rozhoduje aj farba. Nezabudnite, že pokiaľ ste rodičom malých detí, nie je najideálnejšie siahať po luxusnej bielej pohovke. Určite dlho nebude odolávať stretom s detskými rukami a skôr či neskôr ju to poznamená rôznymi fľakmi a nečistotami. Pri výbere sedacej súpravy sa inšpirujte aj na Mojinterier.sk, kde máte možnosť vybrať si z najrôznejších štýlov, druhov a farebných prevedení sedačiek od výmyslu sveta.

Zdroj obrázku: Skitterphoto / Pixabay.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Martin Pružný pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.