Získať kryptomeny môžete viacerými spôsobmi

Ak už máte prehľad o digitálnom svete kryptomien, určite ste sa neraz zamysleli nad možnosťami, ako virtuálnu menu vlastne získať. Dnes existuje hneď niekoľko riešení, poznáte tie najznámejšie?

Virtuálny svet kryptomien sa aj naďalej teší z enormnej popularity. Mnohí investori ich totiž považujú za oveľa vhodnejší spôsob platby, než predstavujú klasické menové systémy. Kryptomeny sú totiž oveľa pružnejšie a v ich prospech hovorí najmä rýchlosť transakcií s možnosťou posielať platby do celého sveta v čo najkratšom časovom horizonte. Aké sú však najčastejšie spôsoby, ako sa ku kryptomene dopracovať?

Klasická ťažba kryptomien

Jedným z najznámejších spôsobov je práve ťaženie kryptomien. Tento úkon však predstavuje pomerne náročný proces, ktorý si vyžaduje navyše aj drahšie zariadenia s masívnym výkonom. Značnou nevýhodou je najmä vysoká spotreba energie, rátať tak treba s väčšou prvotnou investíciou. Na Slovensku však táto forma nemá takú perspektívu ako v iných krajinách.

Kúpa cez zmenáreň

Existujú aj jednoduchšie cesty, ako sa dopracovať k zisku kryptomien. Medzi jednu z tých najjednoduchších možno zaradiť online zmenáreň. Nákup Litecoinu, Etherea či Bitcoinu nebude vôbec zdĺhavý. Spravidla postačí založiť si účet a potom ho podrobiť verifikácii. Digitálnu menu môžete získať priamo cez bankový prevod alebo prostredníctvom platobnej karty.

Burza kryptomien

Ďalšou z možností je aj burza virtuálnych mien. Tu však treba zohľadniť hneď niekoľko faktorov. Burzy sa môžu líšiť, mnohé z nich sú pomerne limitované ponukou kryptomien a pri viacerých môžete rátať aj s poplatkami pri prevodoch. Taktiež samotná registrácia zaberie určitý čas a tento náročný proces predĺži aj výber vhodnej peňaženky. Tento spôsob kúpy nie je pomerne využívaný, realizujú ho len tí najskúsenejší a technicky zdatní.

Pomocou krypto brokera

Pre slovenských záujemcov je tou najideálnejšou cestou práve obchodovanie s pomocou brokera. Pod týmto označením si možno predstaviť webové stránky, ktoré im za určitú stanovenú cenu sprístupňujú tento obchod. Samotná registrácia nie je zdĺhavá, celý proces je chránený a navyše aj regulovaný, pričom bankové účty sú vedené v zóne SEPA v rámci nášho územia. Vykradnutie tak rozhodne nehrozí a vybrať si peniaze môžete kedykoľvek.

Získať kryptomeny samo o sebe nie je náročné, oveľa komplikovanejšie je zvoliť si správny spôsob a vedieť, čo môžete touto voľbou získať, ale aj stratiť. Mať prehľad medzi jednotlivými možnosťami sa vypláca, dostatočná informovanosť je v tomto prípade základom k úspešnému zisku digitálnej meny.

Zdroj náhľadového obrázka:

eamesBot / Shutterstock.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Martin Pružný pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.