V čom vynikajú 3D rohože oproti tým klasickým?

Rohože v aute majú svoje opodstatnenie a rozhodne nie sú len dizajnovým kúskom. Chránia interiér vozidla pred zašpinením, podieľajú sa na udržaní čistoty a posádke zabezpečujú počas jazdy komfort.

Automobil si kupujeme s vedomím, že pôjde o investíciu, ktorá nám poslúži na viacero rokov. Po čase jazdenia si vozidlo vyžaduje patričnú starostlivosť, pričom tá by sa nemala zanedbávať. Okrem nutných servisných úkonov a technických záležitostí naše autá pravidelne umývame, vymieňame pneumatiky a nahrádzame puklice, žiarovky či stierače. To všetko sa týka vonkajška a vnútro vozidla zostáva často takmer úplne nepovšimnuté. Mnohí šoféri sa totiž upriamujú najmä na to, ako automobil bude vnímať okolie a nie na to, aby sa cítili počas jazdy komfortne. Často sa tak stáva, že vnútro vozidla dostane maximálne osviežovač vzduchu či nové autopoťahy a tým zmena končí. Viacerí však zabúdajú na podstatnú úpravu a tou je samotná podlahová časť.

Aktuálne v ponuke

V rámci pokrytia podlahy automobilu máte hneď niekoľko možností. Kým takzvané koberčeky sa dostávajú čoraz viac do úzadia, o priazeň vlastníkov automobilov súperia najmä gumové a 3D rohože. Koberčeky treba oveľa častejšie meniť. Nie sú vhodné počas daždivých dní či zimného obdobia, keďže sa v nich dlhšie drží voda z našej obuvi a pravidelne treba vysávať rôzne omrvinky, ktoré nie je možné klasicky odklepať. Práve tieto nevýhody výrazne hovoria v prospech zvyšných dvoch prevedení. V čom sa však odlišujú 3D rohože od tých gumových?

Podstatný rozdiel

Rohože sú vizitkou majiteľa vozidla a často prezrádzajú, ako sa o auto staráte. Pokiaľ sa vyznačujú extrémnou špinou, skazia celkový dojem a nepomôže vám ani to, že máte nové autopoťahy. Tie totiž pri nedbanlivom čistení rohoží zaniknú, pričom všetka pozornosť sa bude orientovať najmä na špinavé podlahy. Z tohto dôvodu sa mnohí rozhodujú práve pre rohože namiesto kobercov. Kým tie gumové slúžia na pokrytie hlavnej plochy, kam pokladáme nohy, 3D rohože majú vyvýšené okraje a pokrývajú celú časť. 3D spracovanie je navyše pre každý typ vozidla unikátne a je vyrobené presne tak, aby sedelo na mieru konkrétnemu modelu vozidla.

Výhody 3D rohoží

Gumové rohože sú síce výrazne odolné, ale to sú aj 3D spracovania. Tie navyše ponúkajú aj okraj do výšky niekoľkých centimetrov, čím zabránia škodám na čalúnení vozidla. Pri štandardnom gumovom spracovaní môže zakalená voda pretiecť a zašpiniť nám okolie podláh. 3D prevedenie navyše zabezpečuje absolútne bezpečnú jazdu a vďaka pevnej fixácii, integrovanej priamo v rohožiach, zabraňuje skĺznutiu rohože. Takéto spracovanie je teda protišmykové a na stabilnom upevnení sa podieľa predovšetkým presné pokrytie celej podlahy. Práve to je garantované identickým tvarom, ktorý zodpovedá celkovej ploche. Ešte pred výrobou sa pri danom modeli vozidla totiž spraví dôkladné skenovanie podlahy pomocou laseru. Vlastník týchto rohoží tak získa absolútnu garanciu toho, že si kupuje autodoplnok presne na mieru svojmu typu automobilu.

3D rohože ponúkajú okrem praktickej funkcie aj estetickú stránku. Dodávajú vozidlu prémiový vzhľad a okrem čierneho prevedenia bývajú často k dispozícii aj v béžovom či svetlohnedom odtieni, no môžete si zvoliť aj také s béžovým alebo červeným prešívaním. Interiér automobilu dokážu výrazne zmeniť a ich 3D povrch s presným pokrytím podláh nemá konkurenciu. Ak túžite po takomto type pokrytia a hľadáte vhodnú alternatívu pre váš automobil, spoločnosť E&N AUTOPARTS, s. r. o. má v ponuke rohože priamo na mieru pre mnoho modelov.

Zdroj náhľadového obrázka:

Amir Photo / Shutterstock.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Martin Pružný pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.