Nekomplikuj si veci, ktoré sú vo svojej podstate jednoduché

Zariaďovanie nového bytu nie je taká „brnkačka,“ ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Každý, kto urobil ten dôležitý krok a zabezpečil si vlastné bývanie, môže rozprávať dlhé príbehy o vybavovaní všetkých možných administratívnych záležitostí, zariaďovania bytu či zháňania nábytku. Ak sa tiež chystáš kúpiť si svoj prvý byt, tak ti určite pomôže naša rada. Nekomplikuj si veci, ktoré sú svojej podstate jednoduché. Týka sa to aj výberu podlahy.

Netrápte sa podlahou

Ak si kupuješ byt v novostavbe alebo váš byt potrebuje určitú rekonštrukciu, určite príde k slovu aj otázka podlahy. A pokiaľ nepatríš k odborníkom na tému plávajúcich podláh, tak už možno máš z toho veľkú hlavu. Vôbec však nemusíš mať. Samotná plávajúca podlaha nie je žiadna veľká veda. Pri jej výbere sa netreba trápiť a komplikovať si život.

Rôzne typy aj vzory

Poznáme rôzne typy plávajúcich podláh (laminátové, drevené, vinylové) a taktiež viacero vzorov od prírodných po rustikálne. Ako sa medzi nimi zorientovať? Medzi jednotlivými typmi podláh je viacero rozdielov ako napríklad priepustnosť tepla pri podlahovom kúrení, odolnosť voči vode či nárazom alebo čo najnižšia hlučnosť. Je len na tebe, čo preferuješ a aké vlastnosti podlahy sú pre teba dôležité. Rovnako si môžeš slobodne vyberať spomedzi rôznych vzorov.

Najodolnejšia je laminátová podlaha

Zaujímavé je, že laminátové podlahy môžu vyzerať rovnako ako drevo, kameň či dlažba. Špecifikom pre laminátové podlahy je fakt, že sú najodolnejšie spomedzi všetkých typov podláh, dokážu odolať hluku, vode či poškriabaniu. Ak teda očakávaš, že na svojom novom byte budeš často napríklad cvičiť alebo organizovať párty, čo je v mladom veku úplne normálne, je fajn mať odolné laminátové podlahy. Najdôležitejšie je si to pri výbere podláh nekomplikovať a zjednodušiť si to, čo sa dá.

Zdroj náhľadového obrázka:

Tinatin / Shutterstock.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Martin Pružný pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.