Zabehnite si pre lepšiu formu a kondičku do prírody

Nič dôležitejšie ako kyslík pre človeka na svete neexistuje. S pribúdajúcim vekom a povinnosťami si ho ale dopriavame čoraz menej.

Máme svoje povinnosti, z ktorých sú mnohé obmedzené iba na pobyt v uzavretom interiéri. Pešiu chôdzu v pohodlných topánkach vymieňame za autobus, vlak alebo osobný automobil a romantické prechádzky na čerstvom vzduchu sa z našich životov postupne vytrácajú. Práve tie sú ale veľmi užitočné a v každom veku je im dôležité venovať aspoň niekoľko minút.

A ak je pre vás ťažké sa k tomu aspoň raz za čas donútiť, potrebný stimul sa u vás možno objaví po prečítaní informácií o tom, ako čerstvý vzduch ovplyvňuje naše telo.

Hodnota čerstvého vzduchu

V moderných podmienkach života, keď je človek obklopený nekonečným stresom a myšlienkami na problémy, mnohí na svoje zdravie zabúdajú. A pritom nie je „údržba“ tela a starostlivosť oň vždy tak náročná. Stačí vám stráviť trochu viac času na čerstvom, neznečistenom vzduchu. Pomôže to zlepšiť nielen vaše zdravie, ale aj ovplyvní veľa ďalších oblastí života. Hodnota čerstvého vzduchu je oveľa vyššia, ako si myslíme. A aké výhody vám presne prinesie, sa dozviete v našom článku.

Po jeho prečítaní si už potom stačí zohnať len správnu obuv na beh alebo príjemnú chôdzu a presvedčiť sa, či to funguje aj v praxi.

Pobyt a prechádzky v prírode zlepšia vašu náladu a zmiernia stres

Vedeli ste, že ľudia žijúci na vidieku sú menej náchylní na negativitu a depresie? Môže za to príroda, ktorej rozloha je tu omnoho väčšia ako v meste. Stačí sa po nej len poprechádzať.

Pešia turistika na čerstvom vzduchu je veľmi užitočná v prípade zlej nálady, silného stresu a únavy. A to je, povedzme si úprimne, pre dnešného moderného človeka veľmi dôležité. Príjemná, čistá vôňa prírody podporuje relaxáciu, zlepšuje náladu a znižuje únavu či stres.

Samozrejme, môže za to zloženie vzduchu, ktorého molekuly majú svoje elektrické náboje. A podľa zistení, práve nasýtenie atmosféry negatívnymi iónmi (aniónmi) znižuje únavu, obnovuje silu, výkon, zvyšuje imunitu a dramaticky znižuje chorobnosť. Ionizácia vzduchu má preto priaznivý vplyv na deti aj dospelých.

Pre získanie výhod, ktoré z týchto faktov vyplývajú ale nemusíte kupovať hneď drahé ionizátory. Stačí viac vetrať a občas ísť na prechádzku do prírody, ktorá môže byť ešte príjemnejšia, ak využijete pre pohodlie svojich chodidiel výhodné zľavy na dámsku obuv.

Podporíte svoju imunitu a celkové zdravie

Prechádzky v parku alebo lese sú dobrou fyzickou aktivitou, ktorá je príjemná a nenáročná, pretože prospieva nielen vašej psychike, ale aj telu. Pomáha posilňovať jeho imunitný systém, ktorého kvalita je v dnešnom svete nesmierne dôležitá. Zlepšuje činnosť srdca, krvných ciev, znižuje krvný tlak a zrýchľuje metabolizmus.

Preto, ak sa chcete dostať do formy a disponovať týmito výhodami, naplánujte si trasu, vyberte vhodné miesto, využite zľavové kódy na obuv do obchodu eObuv.sk a vydajte sa za novými zážitkami s pozitívnymi účinkami pre vaše zdravie.

Zlepšuje pamäť a produktivitu

Pracovných povinností je veľa, ale času a energie málo? Je vám to povedomé? Môžete to veľmi jednoducho zmeniť. Ak chcete byť inteligentnejší a zvýšiť svoju produktivitu v práci, mali by ste začať tráviť vonku a na čerstvom vzduchu oveľa viac času. Už niekoľkominútové prechádzky v parkoch alebo lesoch zlepšujú pamäť a zvyšujú koncentráciu tela asi o 20 %.

Samozrejme, je potrebné, aby ste si z toho urobili návyk a praktizovali prechádzky na čerstvom vzduchu pravidelne a všetky nepríjemné veci vo vašom okolí budú pre vás oveľa viac znesiteľné. Poistite sa vhodnou obuvou a lepšie zdravie či kondička budú pre vás tou najlepšou odmenou.

Zdroj náhľadového obrázka:

Stasique / Shutterstock.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Martin Pružný pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.