4 dôležité otázky týkajúce sa výberu pánskych náramkových hodiniek

Potreba merania času a hospodárenia s ním vznikla veľmi dávno. Pánske náramkové hodinky sa však prvýkrát objavili až začiatkom 20. storočia a stali sa neoddeliteľnou súčasťou našich šatníkov.

Oceňujeme ich nielen pre výnimočnú spoľahlivosť, ale aj funkčnosť, ktorá sa z roka na rok neustále zdokonaľuje.

V súvislosti s ich neprestávajúcim vývojom a vylepšovaním sa však mnohým z nás komplikuje výber, čo spôsobuje potenciálnym záujemcom komplikácie. Zodpovedaním si niekoľkých dôležitých otázok, ohľadom tohto významného doplnku, sa ale môžete mnohým nedorozumeniam pri výbere alebo kúpe vyhnúť a nájsť si tak ideálne náramkové hodinky na každú príležitosť.

Aký typ pánskych hodiniek je najlepší?

Výber vhodného modelu závisí od rôznych faktorov, ale rozhodujúce slovo má vždy najmä váš životný štýl. Ak dávate prednosť hodinkám, ktoré nevyžadujú žiadnu údržbu a sú veľmi presné, potešia vás pánske digitálne hodinky na batériu. Veľmi veľkou výhodou a funkciou dnešných náramkových hodiniek je aj ich vodotesnosť a vodeodolnosť, s ktorou si nemusíte dávať pozor ani vo vlhkom prostredí alebo pri vode. Určite si však vyberú aj tí, ktorí uprednostňujú nielen dôležité funkcie, ale aj moderný vzhľad a známeho výrobcu. V takomto prípade je vhodné využiť aj dostupné zľavy na značkové hodinky.

Aké výhody majú mechanické hodinky?

Mechanické hodinky nie sú odkázané na batériu, pretože používajú na svoj chod vinutú pružinu, ktorá (v závislosti od svojej dĺžky) reguluje uvoľňovanie energie prostredníctvom komplexného súboru mechanizmov. Aby sa zabezpečila presná prevádzka týchto hodiniek, musia sa navíjať denne otáčaním korunky. Záleží tiež od toho, či budete mať mechanické hodinky s ručným naťahovaním, alebo automatické.

Takéto hodinky uprednostňujú milovníci klasiky, ktorá má v sortimente moderných hodiniek svoje obrovské zastúpenie. Charakteristickým znakom mechanických hodiniek je aj krásne plynulý chod sekundovej ručičky. Sú možno viac náročné na mechanické poškodenia a nárazy a časom sa môžu opotrebovať a ich presnosť klesať.

Ktoré náramkové hodinky sú najpresnejšie?

Mechanické hodinky sú dokonalým dizajnovým doplnkom, sú však menej presné, čo sa časom ešte zhoršuje. Quartzové modely sa považujú stále za najpresnejšie, pričom sa táto vlastnosť neodráža na vysokej cene. Nie všetkým však vyhovuje strohejší vzhľad a štýl týchto náramkových hodiniek, preto investujú do digitálnejších modelov. Za zmienku tiež stojí, že „quartzové“ hodinky riadia elektrické impulzy z batérie, preto nie je pohyb sekundovej ručičky už tak plynulý.

Ako pri nákupe kvalitných hodiniek ušetriť?

Všetky druhy hodiniek sú k dispozícii v rôznych cenových kategóriách. Záleží ale od ich spracovania a detailov. Lacné mechanické a batériové hodinky sú k dispozícii v mnohých štýloch. Všetko záleží na vás a vlastnostiach, ktoré u tohto zariadenia uprednostňujete. Niektoré hodinky sú investíciou na celý život a dokonca sa môžu, vďaka svojej, kvalite stať aj rodinným klenotom.

Pri porovnaní dostupných modelov pre čo najlepší výber preto vždy zvažujte nielen cenu, ale aj štýl, funkčnosť a kvalitu. A pokiaľ by vaša voľba predsa len predstavovala zásah do rozpočtu, môžete využiť zľavové kupóny na hodinky a urobiť radosť sebe alebo niekomu z veľmi blízkeho okolia.

Zdroj náhľadového obrázka:

Diamond Jewelry / Shutterstock.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Martin Pružný pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.