Eurofondy sú skvelou príležitosťou pre šikovných ľudí či start-upy

Prítomnosť Slovenska v Európskej únii prináša našej krajine veľa výhod a príležitostí.

Vďaka európskym fondom sa na Slovensku nielen významne investuje do dopravy, infraštruktúry, školstva či kultúry, ale európske fondy taktiež dávajú šancu rásť šikovným ľuďom a firmám. Eurofondy predstavujú skvelú príležitosť pre tých, ktorí majú fakt dobrý nápad a víziu, a chceli by ďalej rásť.

Nie všetci uspejú

Eurofondy vo svojej podstate prajú šikovným a pripraveným. O eurofondy môžu žiadať začínajúci podnikatelia alebo start-upy, čiže v skratke šikovní ľudia, ktorí prišli s niečím novým a potenciálne úspešným, no aktuálne nemajú dostatok kapitálu. Samozrejme, nefunguje to tak, že všetky start-upy a ľudia s nápadmi automaticky dostanú aj eurofondy. Eurofondy nie sú nekonečné a žiadateľov je veľa.

Ako sa dostať k eurofondom?

Rátajte s tým, že samotné podanie žiadosti o príspevok z eurofondov zaberie pomerne dosť času a rovnako kľúčová bude aj príprava dôležitej dokumentácie. V tomto prípade je veľmi dobré osloviť externú firmu, ktorá sa venuje vyslovene poradenstvu v oblasti eurofondov. Samozrejme, stojí to určité financie, no šanca na úspech významne rastie. V súčinnosti s takouto firmou viete vyhľadať vhodný operačný program pre vašu firmu či projekt, a ďalej získate všetky potrebné informácie o tom, ako o príspevok požiadať. Následne prichádza k slovu vypracovanie a dodanie celej dokumentácie až po odoslanie žiadosti. Takto ten proces vyzerá pomerne priamočiaro a jasne, avšak, ak s ním nemáte skúsenosti, odporúčame nechať si poradiť.

Šanca na úspech

Eurofondy predstavujú skvelú šancu, ako sa so svojou firmou, start-upom a dobrým nápadom dostať do klubu úspešných. Túto šancu si však treba zaslúžiť a tvrdo vybojovať. V každom prípade, skúste sa inšpirovať príkladmi a príbehmi úspešných ľudí a firiem, ktoré sa práve vďaka eurofondom uplatnili na trhu. Je ich nemálo a majú niečo spoločné – všetci mali dobré nápady a boli ochotní zabojovať, aby v tvrdej konkurencii získali prostriedky z EÚ.

Zdroj náhľadového obrázka:

Number1411 / Shutterstock.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Martin Pružný pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.