31.3.2022 23:38

Futbalom po Európe 6:Portugalsko-Francúzsko

23.6.21 zápas skupinovej fázy EURO 2020

CESTA DO BUDAPEŠTI+INFO

V stredu 23.6 som cestoval na prestížny zápas do Budapešti. Vyrazil som z Bratislavy o 13:57 a 16:10 som bol v hlavnom meste Maďarska. Cena Lístka 9€. Kupované cez aTento vlak zastal na stanici Rákospalota Ujpest ktorá je situovaná trošku ďalej od centra takže zo stanice som si zobral bolt do FAN zóny ktorá bola asi 20 minút od štadióna peši. Cesta trvala 15minút a stála ma 10€(cena bola vyššia ako obvykle kvôli zápasu v ten deň). Do FAN zóny som si prišiel pre náramok ktorým som sa dostal potom na štadión. Bolo potrebné preukázanie sa PCR-testom nie starším ako 72 hodín do výkopu. Toto platilo pre všetkých účastníkov, keďže Budapešť ako jediná hostila zápasy so 100%-nou kapacitou tak aj ak ste boli 2 či 3x očkovaní museli ste mať spravený aj PCR. Lístok na zápas stál 25€ a kupoval som ho cez oficiálu stránku https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/ticketing/.

DOPRAVA A MHD

Na tomto jednodňovom výlete som nevyužil mestskú dopravu, na prepravu som raz použil bolt ako som spomínal a po zápase mi vlak naspäť do Bratislavy išiel zo stanice ktorá bola 10minút od štadióna(Budapest-Keleti). Lístky na MHD sa dajú kúpiť cez stránku www.bkk.hu alebo cez mobilnú aplikáciu budapestGO. Jednosmerný lístok stojí 0,95€ a 24 hodinový 4,50€.

ŠTADIÓN A CESTA NASPÄŤ

Nedávno znovu postavený, nádherný 4-hviezdičkový štadión pomenovaný po Legendárnom futbalistovi Ferencovi Puskásovi má kapacitu 67 215 miest. Stánok pre finále európskej ligy v roku 2023 zaznamenal rekordnú návšetvnosť hneď vo svojom otváracom zápase domácej reprezentácie s výberom Uruguaja ktorý si prišlo pozrieť 65 114 ľudí. Po úžasnom zápase ktorý skončil 2:2 som sa pobral na vlakzo stanice Budapest-Keleti ktorá je 10minút peši od štadiónu, a naspäť do Bratislavy. Cesta nazad ma stála 12€. Lístok som zakúpil na stránke https://jegy.mav.hu/

CENOVÉ ZHRNUTIE

Doprava-21€ (Vlak)

Preprava-10 € (BOLT)

Ubytovanie-žiadne

MHD-0€

Lístok na zápas-25€

Ostatné(Strava,suveníry..)15€

Celkovo-71

HODNOTENIE VÝLETU

Mesto 4/5

Štadión 4.5/5

Zápas 5/5

Doprava 4/5

V prípade akýchkoľvek otázok ma kľudne kontaktujte.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
22
Poslať správu
Mojou najväčšou záľubou je šport.Rád trávim volný čas výletmi na rôzne športové podujatia.Prevažne futbal.Rozhodol som sa že vám formou blogu porozprávam zážitky z týchto podujatí a podelím sa s vami o skúsenosti ako prebieha takýto výlet a detailnejšie priblížim koľko to celé stojí,akú dopravu zvoliť,MHD v danom meste apod. Rozhodol som sa aj písať blog kde sa snažím zameriať na zaujímavé, hlbšie témy a informácie zo sveta športu, články iného charakteru ako prestupové špekulácie alebo výsledky zápasov.

Chceš vedieť, keď Dominik Z. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.