24.8.2022 18:54

Tri praktické tipy, ako nepokaziť sťahovanie do nového bytu

Sťahovanie do nového bytu má vždy svoje zvláštne čaro, pretože sa spája s mnohými očakávania a zmenami.

Pre mnohých začína sťahovaním nová etapa života a tak má niekedy aj svoj „symbolický“ význam. Samotný proces sťahovanie sa ale môže v mnohom pokaziť. Čomu by ste sa mali vyvarovať, aby sťahovanie neskončilo katastrofou?

Zmestí sa do nového bytu naozaj všetko?

Hľadali ste nehnuteľnosti sk a nakoniec ste po pár týždňoch našli ten svoj vysnívaný byt? Po samotnom prevode vlastníctva je najvyšší čas začať riešiť sťahovanie. Kým sa do tohto procesu pustíte, overte si, či sa vám do nového bytu všetko zmestí. Zamerajte sa najmä na väčšie kusy nábytku. Kým sedačka vám v starom byte perfektne pasovala, do nového sa možno nebude hodiť kvôli odlišnej priestorovej dispozícii.

Nezaplaťte za sťahovanie viac ako je nevyhnutné

Hovorí sa, že dobré dohody robia dobrých priateľov. Inak to nie je ani pri sťahovaní. Ak ste sa rozhodli využiť sťahovaciu službu, dôkladne si všetko dohodnite vopred, aby vás potom pri vyúčtovaní neprekvapili rôzne dodatočné služby, za ktoré si poriadne priplatíte.

Nepodceňujte spôsob prepravy vecí

Nie je jedno, ako sa budete sťahovať. Nahádzať veci bez rozmyslu do auta vás môže mrzieť, najmä ak dôjde k poškodeniu nejakej starožitnosti. Pri svojpomocnom sťahovaní rovnako hrozí, že ťažký kus nábytku sa počas prepravy uvoľní a poškodí všetko, čo je v jeho okolí. Škody vám potom môžu urobiť poriadny škrt cez rozpočet.

Dodajme, že sťahovanie do nového bytu nemusí dopadnúť katastrofou. Oplatí sa ale myslieť dopredu, takže si pripravte dostatok obalového materiálu, škatúľ a dôkladný plán. Platí, že čím väčší poriadok zachováte počas premiestňovania, tým ľahšie nájdete svojim veciam v novom byte miesto.

Foto: elements.envato.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.