17.11.2022 13:40

Chystáte sa kúpiť starý dom? Takto určite chybu neurobíte!

Kúpa starého ošarpaného domu môže byť tým najhorším rozhodnutím, no na strane druhej v sebe môže skrývať skvelú príležitosť kúpiť dom za výhodnú cenu.

A zároveň si ho pretvoriť podľa svojich predstáv. Aké úskalia so sebou kúpa starého a zanedbaného domu prináša?

Kupovať dom v pôvodnom a zanedbanom stave sa môže niekomu zdať ako poriadne bláznivý nápad. Hoci v skutočnosti naozaj môže ísť o „realitné“ dobrodružstvo, môžete natrafiť na veľmi zaujímavé ponuky, ktoré väčšina kúpychtivých ľahko prehliadne. Pravdou je totiž, že mnohí si vyberajú najmä podľa vzhľadu a tak to majú na prvý pohľad zanedbané domy v ponuke o čosi ťažšie. Stačí si pritom zachovať určitú mieru obozretnosti, zhrnuli sme pre vás praktické rady, čo si pri kúpe starého domu všímať.

Zhodnoťte potenciál okolia

Snažte sa zistiť, prečo je dom neobývaný a prečo sa pôvodný majiteľ nepustil do rekonštrukcie. V niektorých prípadoch dáva dokonca väčší zmysel viac pozornosti venovať pozemku a jeho okoliu. Ako je to so susedmi? Poveternostnými podmienkami? Sú niekde v okolí továrne či niečo iné, čo by vám mohlo život znepríjemniť?

Voda, kanalizácia a energie

Venujte pozornosť všetkému, čo sa nachádza na pozemku a pod jeho povrchom. Bola na ňom niekedy vybudovaná studňa a ako je to s kanalizáciou? V prípade, že nikdy nebolo opravované potrubie, oplatí sa vám investovať do profesionálneho monitoringu od nonstop krtkovacia pohotovosť Dunajská streda , aby vás už krátko po kúpe nečakali nepríjemné prekvapenia.

Ako je na tom stavba?

Ešte pred kúpou sa treba dôkladne oboznámiť so skutočným stavom stavby a prípadne si na tento účel aj prizvať odborníka. Nemusíte sa ani tak zaujímať o stav podlahy, stačí napokon využiť strojové čištění podlah Praha a budete mať po probléme. Oplatí sa však dôkladne prehliadnuť stav strechy, krovu, stien a samozrejme základov.

Urobte si predbežný plán rekonštrukcie

Už pred kúpou by ste mali mať aspoň približnú predstavu v akom rozsahu a akým spôsobom vykonáte rekonštrukciu. Jednou z možností je totiž aj postupná rekonštrukcia, v prípade, že aspoň časť domu je obývateľná. Nezabúdajte ani na pozemok okolo domu a jeho prípadné úpravy, ak by ste sa rozhodli vybrať si z ponuky rodinné luxuxné bazény Bratislava. Doplňme, že s predbežným plánom rekonštrukcie súvisí aj približný výpočet nákladov, ktorý zároveň môže byť dôležitým dokumentom v prípade vyjednávania o kúpnej cene nehnuteľnosti.

Foto: elements.envato.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.