23.11.2022 19:16

Vyhnite sa doma problémom počas zimy: na toto určite nezabudnite

Každý správny motorista by mal myslieť na prípravu auta pred zimou. V prípade domov by to ale nemalo byť inak a rovnako ako vaše auto, aj dom si pred najchladnejším roka zaslúži adekvátnu pozornosť.

Platí to pritom nielen o zovňajšku, ale aj vnútrajšku.

Začnite strechou

Bez ohľadu či máte plechovú strechu, škridlu či inú krytinu, pred zimou by ste „korune domu“ mali venovať určite pozornosť. Nielen krytine samotnej, ale aj strešnému príslušenstvu a doplnkom ako sú žľaby, zvody a snehové zábrany. Navlečte si zelené maskáče na prácu a pustite sa do dôkladnej inšpekcie! Všetko, čo je na streche poškodené by ste mali vymeniť alebo opraviť ešte skôr, ako udrú prvé mrazy. Nezabúdajte, že žľaby môžu byť zvlášť znečistené najmä po sychravej a veternej jeseni, preto je veľmi dôležité zabezpečiť ich dokonalú priechodnosť.

Pokračujte komínom a krbom

Čistý krb, čistá pec a napokon aj čistý komín sú základom pre bezpečnú prevádzku tohto zdroja tepla. V tomto prípade sa ale na svojpomoc príliš nespoliehajte, hoci krb a pec si určite dokážete vyčistiť sami, komín zverte do rúk odborníkovi.

Prívody vody a potrubie

Akékoľvek nedostatky vzniknuté v súvislosti s potrubím a prívodmi vody sa prejavujú najviac práve počas zimy. Oplatí sa preto dôkladne pripraviť, aby ste tesne pred sviatkami alebo počas nich nemuseli hľadať nonstop služba havarijna voda a riešiť problém, ktorému ste sa mohli hravo vyhnúť preventívnym zásahom.

Úkonov, ktoré treba v súvislosti s príchodom zimy urobiť v dome a jeho okolí je pochopiteľne viac a nezabúdajte, že týmto spôsobom si nielenže zabezpečíte pohodu, ale aj šetríte peniaze.

Foto: elements.envato.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.