27.1.2023 15:44

Futbalom po Európe 8:FC Chelsea Londýn-AC Miláno

5.10.22 zápas skupinovej fázy Ligy majstrov

Cesta do Londýna

V stredu 5.10.22 som letel do Londýna na letisko Stansted priamo z Bratislavy o 6:35 spoločnosťou Ryanair. Letenka tam ma stála 9,99€. Priletel som o 7:50 miestneho času. Z letiska som sa prepravil autobusom cez stránku GetYourGuide. Lístok ma stál 23€ spiatočný. Cesta trvá približne 70minút, záleží od dopravy v Londýne a vystupoval som na Victoria coach station(táto zastávka je najbližšie k centru si myslím, autobus zastavuje ešte aj na Liverpool street alebo Baker street). Odporúčam odsledovať aj easybus, niekedy majú lístky aj za 4€ do centra Londýna.

Ubytovanie a MHD + voľný čas

Zo stanice Victoria Station som sa prešiel severne pozrieť bývalý štadión Highbury na ktorom sú postavené kancelárie do tvaru štadióna. Zachovala sa Jedna časť tribúny , a súčasný štadión Arsenalu, Emirates Stadium. Ubytovanie som mal v južnej časti Londýna vo štvrti Clapham kde ma noc stála 40€ cez Airbnb. Presúval som sa prevažne metrom aj keď počas môjho pobytu bola väčšia časť metra rekonštruovaná. Na prepravu metrom odporúčam zakúpiť oyster card ktorú viete kúpiť na takmer každej metro zastávke alebo v trafike. Karta stojí 7£ a potom si ju musíte nabiť kreditom(suma je volitelná, od 0 po koľko len chcete). Na to slúžia automaty na každej zastávke. Ja som svoju oyster kartu zakúpil ešte v roku 2018 a stále bola aktívna takže odporúčam si ju uschovať pre prípadné ďalšie návštevy Londýna. Voľný čas sa tu dá využiť na všetko možné. Odporúčam klasiky ako Big Ben, London Eye, Tower Bridge. Buckingham Palace alebo všeliaké múzeá ktoré sú všetky ZADARMO. Možete finančne prispieť ale nie je to povinné.

Štadión a zápas

Stamford Bridge je 40tisícový štadion postavený už v roku 1876. Poslednou rekonštrukciou prešiel naposledy v roku 1998 no stále je to moderný a krásny štadión. Lístok na zápas som kupoval priamo cez oficiálnu stránku https://www.chelseafc.com/en/tickets/mens-tickets kde som si za 35€ zakúpil členstvo(bez neho vám nie je umožnený nákup na oficialnej stránke) a lístok na zápas ma stál 40€. Zápas vynikajúci, Chelsea vyhrala hladko 3:0 bola super atmosféra na vypredanom štadióne.

Cesta do Bratislavy

Nazad do bratislavy som letel 6.10.22 o 19:20 z letiska Stansted. Mal som teda takmer celý deň na prejdenie si Londýna a dostavenie sa na Letisko. Prílet bol o 22:30. Letenka nazad stála 19,99€, Ja som ale využil zľavový kupón na 10€ PECKYAPPKA cez leteckú kanceláriu pelikán. Takže spiatočná letenka ma stála tiež 9,99€.

CENOVÉ ZHRNUTIE

Doprava-19,98€ Letenky

Preprava-23€ autobus z/na letisko

Ubytovanie-40€/noc

MHD-5€

Lístok na zápas-75€(35€ členstvo 40€ lístok)

Ostatné(Strava,suveníry..)-50eur

Celkovo-213eur

HODNOTENIE VÝLETU

Mesto 5/5

Štadión 4/5

Zápas 5/5

Doprava 4/5

V prípade akýchkoľvek otázok ma kľudne kontaktujte.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Mojou najväčšou záľubou je šport.Rád trávim volný čas výletmi na rôzne športové podujatia.Prevažne futbal.Rozhodol som sa že vám formou blogu porozprávam zážitky z týchto podujatí a podelím sa s vami o skúsenosti ako prebieha takýto výlet a detailnejšie priblížim koľko to celé stojí,akú dopravu zvoliť,MHD v danom meste apod. Rozhodol som sa aj písať blog kde sa snažím zameriať na zaujímavé, hlbšie témy a informácie zo sveta športu, články iného charakteru ako prestupové špekulácie alebo výsledky zápasov.

Chceš vedieť, keď Dominik Z. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.