Sloboda

Koruna sebavedomia

Ľudia poznajú starý známy problém s vlasmi a s rastom vlasov. Pre niektorých to neznamená toľko smútku ako môže znamenať pre toho druhého. Môj problém pre mňa znamenal veľký smútok, pretože sa so mnou ťahal asi 12 rokov a zasahoval do môjho detstva. "Užila som si" veľa výsmechov práve pre málo vlasov a nebolo mi to samozrejme milé a ani príjemne. Teraz už viem, že to je v poriadku, pretože inak to ani nevedeli a viem, že deti vedia byť veľmi kruté.

Môj problém bol spôsobený ťažkou liečbou. Túto liečbu som brala s prestávkami mnoho rokov a miestami som mala pocit, že to bolo veľmi veľmi zlé, veľmi zlé a potom zlé. Pomoc som hľadala, ale bez žiadneho výsledku. Niektorí lekári nemali ani záujem mi k tomu niečo povedať a niektorí mi povedali, že sa to po čase upraví, no nestalo sa.

Veľmi som sa kvôli tomu trápila a túžila po akejsi slobode, ktorá mi dovolí byť úprimne polichotená, keď mi niekto pochváli vlasy s vedomím, že to tak aj naozaj je .

Po veľmi dlhej dobe som pochopila, že cítiť a byť slobodná neznamená, keď máš hustejšie vlasy. Ide o tvoje sebavedomie. Byť si vedomá samej seba, mať sa rada a akceptovať to, kto som a neriešiť, čo povie ten druhý. Slobodná od názorov iných.

Som prítomnosť, som láska, som všetko, čím potrebujem byť tu a teraz.

Žijem, pretože som pochopila, že moje šťastie sa začína u mňa samej! Tu nejde o to dosiahnuť cieľ, je to neustála cesta spoznávania samej seba a starostlivosti o svoju dušu, o svoju myseľ o to, čo chcem ja, o svoju slobodu, o to, čo urobím a aj o to, čo nechcem urobiť.

Áno, vlasy mi stále rastú, liečba a liečenie na vlasy zaberajú, ale vnímam to ako vzácny dar pre mňa. Ako krásny dar, pretože je to ako nesplnený sen a ten sen sa stal mojou skutočnosťou. Sen, o ktorom som si myslela, že sa nikdy nesplní.

Vlasy sú ozdobou, korunou každej ženy. Ale myslím si, že ak sa žena ľúbi presne taká aká je a je v tom absolútne slobodná, autentická tak vlasy patria do jej veľkého, vrúcneho kráľovstva a je to koruna nášho sebavedomia. A je iba na nás, čím svoju korunu ozdobíme.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Bola som žena, ktorá hľadala zmysel života a šťastie. Teraz som žena, ktorá je šťastná lebo našla svoj zmysel života. ❤️

Chceš vedieť, keď Eda Kollins pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.