5.11.2023 18:31

Vyhnite sa týmto chybám pri praní bielizne

Pranie bielizne sa zdá byť jednoduchou úlohou a možno ani neviete, že pri ňom robíte nejaké chyby.

Ak chcete zabezpečiť, aby vaše oblečenie bolo čisté a v skvelom stave, musíte sa vyhnúť niektorým bežným chybám pri praní, ktorých sa dopúšťa mnoho ľudí.

Ponorme sa do týchto chýb a naučme sa, ako správne prať!

Preťaženie práčky: Jednou z najčastejších chýb je preťaženie práčky. Napchanie príliš veľkého množstva oblečenia do jednej várky môže viesť k nedostatočnému čisteniu a nerovnomernému opotrebovaniu tkanín.

Ignorovanie pokynov: Etikety na oblečení poskytujú dôležité informácie o pokynoch na pranie. Ich ignorovanie môže mať za následok scvrknuté svetre alebo vyblednuté farby. Venujte čas čítaniu a dodržiavaniu pravidiel!

Používanie nesprávnej teploty: Rôzne tkaniny vyžadujú rôzne teploty vody. Horúca voda môže spôsobiť zrazenie alebo vyblednutie niektorých tkanín, zatiaľ čo studená voda nemusí účinne odstrániť odolné škvrny. Skontrolujte etiketu na odeve a podľa toho trieďte bielizeň.

Vynechanie triedenia: Triedenie bielizne je nevyhnutné, aby sa zabránilo zafarbeniu a poškodeniu tkaniny. Tmavú, svetlú a bielu bielizeň perte oddelene, aby ste zachovali živosť oblečenia.

Nadmerné používanie čistiaceho prostriedku: Viac pracieho prostriedku neznamená čistejšie oblečenie. Nadmerné množstvo pracieho prostriedku môže zanechať zvyšky na oblečení a dokonca spôsobiť podráždenie pokožky. Dodržiavajte odporúčané dávkovanie pracieho prostriedku pre každé pranie. Ak chcete docieliť príjemnú vôňu, použite radšej šetrné oleje do prania.

Plné vrecká: Nechávanie predmetov vo vreckách môže viesť k nepríjemným prekvapeniam, od roztrhaných vreckoviek až po vytečené perá. Pred vložením oblečenia do práčky vždy skontrolujte a vyprázdnite vrecká.

Zanedbanie ošetrenia škvŕn: Včasné ošetrenie škvŕn zvyšuje šancu na ich úplné odstránenie. Vyhnite sa intenzívnemu treniu škvŕn, pretože môže dôjsť k poškodeniu tkaniny. Namiesto toho škvrnu pokryte odstraňovačom škvŕn a jemne ho zapracujte.

Foto: elements.envato.com, giovani.sk

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.