19.2.2024 00:57

Single Sunrise a Mountain Fog

9. Februára Patros15 vydal svoj singel Sunrise po 4 rokoch od vytvorenia a takisto znovu vydal singel Mountain Fog.

Single Sunrise je Ambient so zvukmi ranného spevu vtákov z okolia, ktoré autor nahral jedného letného rána na svoj diktafón Tascam Dr-05, v tom momente ho napadlo dotvoriť tieto príjemné zvuky klavírnou improvizáciou s jemným doprovodom syntetizátorov a nechať sa unášať ich vtáčím ranným štebotaním.

Skladba ma veľmi oddychovú atmosféru, ktorá sa skvelo hodí ku meditácií, spánku, ukľudneniu alebo do pozadia ku čítaniu.

Všetky linky: https://ffm.to/p15_sunrise

Patros15 znovu nahral aj svoj singel Mountain Fog, ktorý pôvodne vydal v roku 2020 tesne pred pandémiou.

Je to hlboko emotívna expermentálna skladba, ktorá spája Future Garage, IDM s ambientnou a orchestrálnou hudbou.

Skladba obsahuje emotívny sláčikový podklad čela a huslí, glitchový beat s 2-step rytmusom, a melancholickú atmosféru zachytávajúcu autorovu depresiu.

Všetky linky: https://ffm.to/patros15-mountain_fog

Patros15 napísal túto skladbu v f-moll (F minor), preto na záver pár faktov o tejto tónine.

Medzi slávne skladby v tónine f-moll patria Beethovenova Sonáta appassionata, Chopinov Klavírny koncert č. 2, Balada č. 4, Haydnova Symfónia č. 49, La Passione a Čajkovského Symfónia č. 4.

Glenn Gould raz povedal, že ak by mohol byť akoukoľvek tóninou, bol by f-moll, pretože "je dosť pochmúrna, na polceste medzi zložitou a stabilnou, medzi vzpriamenou a lascívnou, medzi sivou a vysoko tónovanou... Je v nej istá šikmosť."

Hermann von Helmholtz kedysi opísal f-moll ako trýznivú a melancholickú. Christian Schubart opísal túto tóninu ako "hlbokú depresiu, smútočný nárek, stony utrpenia a túžbu po hrobe".

zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/F_minor

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Patros15 je slovenský hudobný producent a hudobný podporovateľ Bearial. Hudbu produkuje od roku 2018. Spolupracuje so slovenskými umelcami Ema Violet, Lumya, ale aj so zahraničnými AuraAura, Liebeskid, AUEL, Greencyde, Distillat, Phenomenology, UNLIT, Thèmemoir, two-weeks, Rhekluse, Luhcy, ish10 yow1r0, Linear Curb, Tiikk, SenszA, Pale Outsider a ďalšími. Jeho tvorba sa vyznačuje hlbokým atmosférickým zvukom. Je ovplyvnený mnohými umelcami, ale najmä Burial, Moderat, Aphex Twin, Boards of Canada a Ólafur Arnalds. Inšpiráciu čerpá aj zo soundtrackovej hudby. Prvý oficiálny debutový LP album s názvom The Forces to Change vydal 31. októbra 2019 na Dark Heart Recordings (DHR). Spectrum je druhý LP album, ktorý si vydal sám 6. októbra 2021. Tento album má viac chill a uplift vibe a je o odlišnosti a jeho vnútornom svete ako neurodivergentného človeka. The Way to the Abyss je tretí LP album, ktorý vydal 1. augusta 2022 na Dark Heart Recordings. Má veľmi temné atmosférické skladby, sú o melanchólii, úzkosti, osamelosti, izolácii, vnútorných bojoch a v poslednej skladbe sa pýtal Where Is the Light? The Way to the Abyss (Remixes) je štvrtý LP album s 22 remixovými skladbami od rôznych umelcov, vyšla 16. decembra 2022 na DHR. Tales from the Depth je veľmi osobný piaty ambientný album, pretože je o jeho životných príbehoch a duševnom zdraví. Vyšiel 1. mája 2023 na DHR (Dark Heart Ambient). Všetky ostatné odkazy: https://linktr.ee/Patros15

Chceš vedieť, keď Patros15 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.