26.5.2024 21:11

Robíte tieto chyby aj vy? Zvládnite pranie a sušenie bielizne na výbornú!

Pranie a sušenie bielizne je rutinnou záležitosťou a možno vám napadá otázka, čo by sa pri nich mohlo pokaziť?

Napriek tomu, že ide o pomerne jednoduchú činnosť, je toho celkom veľa. Pozreli sme sa preto na časté chyby, ktorých sa pri praní a sušení bielizne možno dopúšťate aj vy.

Bielizeň treba prať na čo najvyššej teplote, aby sa dobre opralo

Kým ešte neboli pracie prostriedky také efektívne ako dnes, toto tvrdenie platilo a naozaj bolo odporúčané prať pri vyššej teplote. V súčasnosti už to ale nie je potrebné, treba sa navyše riadiť údajmi na štítkoch. Vďaka pracím prostriedkom s inovatívnym zložením je možné aj pri praní na nižších teplotách dosiahnuť výborné výsledky.

Bielizeň môžem žmýkať na najvyšších otáčkach, aspoň skôr uschne

Opäť platí, že sa treba riadiť údajmi na štítku. Niektorým materiálom, žmýkanie nesvedčí vôbec, pri iných zas treba zvoliť miernejší režim. Napríklad taká vlna alebo hodváb sú na žmýkanie citlivé a bielizeň z týchto materiálov môžete ľahko poškodiť. Väčšie otáčky ani v tomto prípade neznamenajú lepšie výsledky.

Aviváž je potrebná pri každom praní

Aviváž nie je nevyhnutnosťou, a to najmä pri oblečení, ktoré je v priamom kontakte s pokožkou. Použitie aviváže v prípade spodnej bielizne môže citlivejším ľuďom spôsobiť rôzne kožné reakcie. V prípade funkčných odevov zas aviváž môže spôsobiť ich nenávratné poškodenie a stratu pôvodných vlastností. Ak sa nechcete vzdať príjemnej vône, skúste namiesto aviváže vone na pranie.

Najrýchlejšie vyschne bielizeň na priamom slnku

Aj vy sa domnievate, že na priamom slnku vyschne bielizeň najrýchlejšie?V skutočnosti je pre schnutie bielizne dôležité skôr pôsobenie tepla a prúdenie vzduchu. Ak máte biele tričko, ktoré potrebujete rýchlo vysušiť, pokojne ho nechajte vysušiť na priamom slnku. Tmavá alebo farebná bielizeň vám však týmto spôsobom veľmi rýchlo vybledne.

Foto: elements.envato.com, giovani.sk

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.