Hodnotenie investičného potenciálu JPMorgan

Spoločnosť JPMorgan Chase (NYSE: JPM) dosiahla za posledných desať rokov pozoruhodný celkový výnos 365 %, čím prekonala index S&P 500. K 25. júlu dosiahla jej trhová hodnota 599 miliárd USD.

Banka zaznamenala v 2. štvrťroku dobré výsledky, keď jej príjmy vzrástli o 20 % na 51 miliárd USD, a to vďaka 46 % nárastu príjmov z investičného bankovníctva. Napriek vyšším úrokovým sadzbám čisté úrokové výnosy medziročne vzrástli o 4 % na 22,9 mld. Generálny riaditeľ Jamie Dimon varuje, že pretrvávajúca inflácia môže udržať úrokové sadzby na vysokej úrovni, čo môže viesť k recesii.

Akcie spoločnosti JPMorgan sa obchodujú s pomerom ceny k účtovnej hodnote (P/B) na úrovni 1,9, čo je viac ako ich historický priemer. Toto ocenenie by mohlo byť opodstatnené, ak by sa očakával výrazný rast spoločnosti JPMorgan, ale analytici predpokladajú len 3 % ročný rast zisku na akciu (EPS) do roku 2026. Aj keby sa pomer P/B zvýšil na 2,5, hypotetický rast akcií by v nasledujúcich troch rokoch predstavoval 42 %, čo by znamenalo potenciálny ročný výnos 12 %.

Hoci JPMorgan zostáva jednou z najlepších bánk na vlastnenie vďaka svojej dobrej výkonnosti a solídnemu manažmentu, súčasná cena akcií sa zdá byť vysoká. Investori by mali zvážiť počkanie na atraktívnejší vstupný bod, najmä vzhľadom na skromné prognózy rastu a potenciálne hospodárske problémy, ktoré sú pred nami.

https://www.investago.com/sk/news/article/hodnoceni-investicniho-potencialu-jpmorgan

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Investago pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.