Cigánska je ochránená aneb petržalský Stonehenge

Petržalský Stonehenge je novinka, ktorá vypla dekel viacerým a tak si vravím, že sa k tomu vyjadrím aj ja. Ružovo a s nadhľadom.

Taakže moji peknučkí, hneď z úvodu uvediem, že žijem v Petržalke už nejaký ten rôčik a teda niečo o tomto "multikulti" ohrozenom mieste viem. O áno, v tej hroznej časti kde všetci fetujú, na ulici sa strieľajú gangy, znásilňuje sa všetko čo sa pohne a obľúbeným domácim maznáčikom je potkaník. Jedine žeby nie.

Trošku vás uvediem do topiku. Keďže to máme do centra autom nejakých 10 minút, vytvorili sme si vlastné vianočné trhy, kde sa všetci stretneme a od hrdla (a od medoviny) si zaspievame Poďme bratia do Betlema. Tú verziu od Tublatanky. Lebo Maťo Ďurinda je pán. Takže máme každý rok jedno pódium pre Repete revival, 3 stánky s cigánskou a jednu búdku na kúpu handmade náušníc, za ktoré vyhodíš 5 eur, lebo veď niekedy sa mi to môže zísť, a nikdy si ich už nedáš na seba. Túto výsadu mestskej časti Petržalka treba strážiť (a konečne pridať do UNESCA) a preto sa samospráva rozhodla, že v mene nešťastných okolností z 19. decembra 2016, kedy v Berlíne do davu na vianočných trhoch vrazil kamión, zaistí protiteroristické opatrenia. Zatiaľ pohode nie?

No a teraz sa podržte, títo kravaťáci sa zobrali a šľahli na zem pár kameňov, ktoré majú " pomáhať a chrániť". Normálne šutre.

Akože oki, sme xenofóbni, rasistickí a netolerantní. Ale teraz rozmýšľajte v rytme. Keď už ste teroristom, ktorý odhalil, že srdce Európy je Slovensko a teda si dáte tú námahu prísť sem, zistiť že nie sme Česko-Slovensko, Slovinsko ani Rusko a zo všetkých našich osád si vyberiete práve Bratislavu, skutočne vás priláka zvuk dychovky keď viete, že neďaleko máte centrum mesta, prípadne Viedeň? Som slniečnárka, no keď už chceme chrániť naše bravčové, fakt nie rad kameňov. Lebo potom mladí utekajú preč a hanbia sa. A ako veľmi sa hanbia. .

Čo je pravdepodobnejšie? Že do "Námestia Republiky" vrazí (vianočný COCA COLA) kamión, alebo že sa preješ lokší, ktoré v kombinácií s punčom a vareným vínom zaúčinkujú?

Majte triezvy nadhľad. Proti terorizmu treba bojovať, no nezastrašujme ľudí nezmyselným Stonehengom. Jedine žeby to bol marketingový ťah, na balvany sa príde pozrieť aj autobus zo Strážskeho a vyje všetky grilované klobásky. Lebo to je jediná reálna hrozba.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Ružový nadhľad pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.