pred 2 dňami

Výber bazénového lemu sa neoplatí podceňovať! Prečo je dôležitý?

V nedávnej dobe plnej obmedzení sa fóliové bazény stali hitom aj na Slovensku. Pre mnohé rodiny predstavovali a aj stále predstavujú splnený sen o vlastnom kúsku vodného raja priamo na záhrade.

Treba si však uvedomiť, že jeden z kľúčových prvkov, ktorý významne ovplyvňuje nielen vzhľad, ale aj funkčnosť bazéna, je bazénový lem.

Hneď na úvod sa oplatí uviesť, že bazénový lem nie je iba estetickým prvkom. Plní viacero dôležitých funkcií - od bezpečnosti až po nevyhnutný základ pre využiteľnosť priestoru okolo bazéna. Jeho výberu sa preto oplatí venovať náležitú pozornosť a pre rýchlu orientáciu sa nižšie venujeme konkrétnym tipom.

Materiál bazénového lemu je základ

Pri výbere materiálu pre fóliové bazény zvážte nielen vzhľad, ale aj odolnosť voči vode, UV žiareniu a teplotným výkyvom. Populárne sú prírodné materiály ako kameň či drevo, ale aj moderné kompozitné materiály, ktorých hlavnou devízou je zas nenáročná údržba.

Bezpečnosť na prvom mieste

Pošmyknúť sa je veľmi ľahké a aj preto upratovacie služby Bavaris maximálne dbajú na bezpečnosť a správne označovanie rizikových miest. Uprednostnite bazénové lemy s protišmykovou úpravou. Mokré okolie bazéna je nebezpečné, preto treba minimalizovať riziko pošmyknutia, najmä ak máte menšie deti.

Harmónia s okolím

Bazénový lem by mal ladiť s celkovým dizajnom vašej záhrady a domu. Zvážte farbu, textúru a štýl, ktorý doplní existujúcu architektúru. Správne zvolený lem výrazne zvýši estetickú úroveň vášho vonkajšieho priestoru.

Komfort používania

Po údržbe, bezpečnosti a dizajnovej integrite myslite aj komfort. Bazénový lem by mal byť príjemný na dotyk bosými nohami a dostatočne široký pre pohodlné sedenie či ležanie. Ak plánujete tráviť veľa času okolo bazéna, pohodlie určite oceníte.

Návrh s ohľadom na funkčnosť

Bazénový lem má aj svoje funkčné vlastnosti, pretože chráni bazénovú výstelku pred poškodením. Rovnako sa oplatí uvedomiť si, že vhodne navrhnutý bazénový lem vám uľahčí aj následnú starostlivosť o čistotu bazéna, pretože výrazne obmedzuje zanášanie nečistôt do vody.

Foto: elements.envato.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.