Nástrahy jesenného počasia na vašu pleť

Jeseň so sebou prináša nielen úchvatne sfarbenú prírodu, ale aj niekoľko potenciálnych rizík pre ľudí s citlivou pleťou.

Kým slnečné lúče slabnú a teploty klesajú, jesenné počasie so sebou prináša viaceré nástrahy pre ľudské zdravie. Niektoré sa týkajú aj priamo pokožky, ktorá si práve v prechodnom období vyžaduje zvýšenú pozornosť. Na čo sa v tomto ohľade zamerať?

Víchrice a nepriazeň počasia

Ostrý jesenný vietor vysušuje a dráždi pokožku, čo vedie nielen k nepríjemným pocitom napnutosti, ale aj začervenaniu či v horšom prípade tvrdnutiu a praskaniu. Pravidelné používanie krémov, mastí, prípadne inej kozmetiky Transparent lab s hydratačnými a protizápalovými zložkami pomôže pokožku chrániť a upokojiť nech už bude počasie akokoľvek nepriaznivé.

Znížená vlhkosť vzduchu

S jeseňou sa spája aj začiatok vykurovacej sezóny. Netreba preto zabúdať, že suchý vzduch vo vyhriatych interiéroch počas chladnejších spôsobuje nielen vysúšanie slizníc, ale aj pleti. Do svojej dennej rutiny pri starostlivosti o pleť by ste preto určite mali zaradiť hydratačné prípravky.

Potrápia aj zmeny teplôt

Prudké zmeny teplôt medzi exteriérom a interiérom namáhajú pleť a vedú k podráždeniu, začervenaniu a zvýšenej citlivosti. Používajte jemné, nedráždiace produkty a doprajte pleti čas a správnu starostlivosť aby sa na zmeny teplôt adaptovala.

Zvýšená produkcia kožného mazu

Prechodné obdobie môže spôsobiť zmätok v produkcii kožného mazu, čo vedie k mastnej pleti a vzniku akné. Používajte ľahké, neokluzívne hydratačné prípravky a jemné čistiace prostriedky na udržanie rovnováhy.

Nedostatok vitamínov

Jesenné ochorenia, zmeny v stravovaní ako aj sklony k leňošeniu môžu viesť k nedostatku živín potrebných pre zdravú pleť. Dopĺňajte stravu o vitamíny, minerály a antioxidanty, a to buď vo forme výživových doplnkov, alebo dostatočným prísunom ovocia a zeleniny. Napokon nezabudnite ani na rezervačný systém pre skupinové cvičenia a doprajte si dostatok fyzickej aktivity.

Foto: elements.envato.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.