12.10.2018 18:38

Svadba "na tajňáša", pretože láska aj hory prenáša

Bol júlový (alebo už augustový) večer...

...sedeli sme doma a bola u nás moja mama (a.k.a. švekra), keď zrazu povedala, že aké pekné dátumy budú v auguste 18. 8. 2018 a 28. 8. 2018, také magické. A začali sme vtipkovať o tom, že by sme mohli mať vtedy svadbu... veď osmičky, nekonečno, magický dátum. 18tého sme hneď zrušili lebo vtedy sme už mali dohodnutú cestu do Fínska a 26. - 27. 8. 2018 sme mali mať návrat.

Ja som hneď zbystrila, lebo 28. 8. naša Jasminka bude mať (mala) polroka. Koľko krásnych náhod. Mamina sa hneď do toho pustila, veď vezmite sa... Videla som zľaknutý výraz na Andyho tvári, že drbe vám baby, 17. 8. ideme preč a za tri týždne chceme mať akože svadbu?? (on si ma chcel vziať, ale nerátal asi s tým, že to bude taká haluz a ešte vtipkoval, že aj 29. 9. 2019 je pekný dátum :) )

Ja som bez váhania povedala, že paráda by bola ju mať v Tatrách a na Lomnickom štíte a tajne. Dohodli sme sa, že napíšem na obecný úrad do Vysokých Tatier, či to je možné a čo to obnáša, a keď mi v blízkej dobe odpovedia, tak ideme do toho. Odpoveď na môj email bol do niekoľkých minút, čo som ostala veľmi prekvapená a povedala som si, že asi to tak má byť. Ideme do toho!!! Môj, teraz už manžel, nebol proti.

Na Noemovej arche sa zachránilo 8 ľudí, židovský sviatok Chanuka trvá 8 dní, Islám pozná 8 rajov, boží trón nesie 8 anjelov, hinduistický boh Višna má 8 paží, čo je znak univerzálnej moci, číslo 8 vyslovené anglicky v čínštine znie ako “veľa šťastia”. 8 je len jedno číslo z mnoha...reálne, racionálne, celé a keď si “ľahne” je aj nekonečné...nič viac netreba.

...a tak po 28 mesiacoch čo sa poznáme, sme sa rozhodli, že práve 28. 8. 2018 (polročko našej dcérky) sa vezmeme na “tajňáša”. A ak mám pravdu povedať svadby mi naháňali vždy hrôzu. Aj tie, na ktoré som bola pozvaná. Jedno veľké teátro a takmer vždy na jedno kopyto. Neinklinujem k akciám tohto druhu, no samozrejme teším sa z každého nového uzatvoreného manželstva. Nikdy som nebola ten typ, čo by túžil po princeznovských šatách a veľkej hostine plnej rezňov, koláčov a rodiny z 25. kolena. Pravdupovediac, ani som neverila, že sa niekedy vôbec vydám... a potom prišiel on... a ona... keďže náš spoločný život začal trochu odzadu a rýchlo, tak nech aj tak bláznivo pokračuje. Chceli sme svadbu obaja, ale mne bolo zle z toho plánovania.

Ako môže niekto niečo plánovať rok, byť z toho v strese, až kým to nevypukne a potom aj celú svadbu len riešiť či je všetko v poriadku, či sa hostia bavia. Objednávať koláče, menu, sálu, hudbu, výzdobu, kvety, sviečky, menovky, darčeky, make up, šaty, družičky... nie ďakujem. Ešte aj vlasy som si robila sama...ehm...umyla a vyžehlila. Moje plánovanie mi trvalo tak necelý deň :) Veď to má byť predsa o nás a pre nás. No a nehovoriac o tom, že toľko strateného času, nervov a peňazí vôbec nestojí za jeden deň obžerstva (teda nie mne). Keď som nad svadbou uvažovala, tak prvá myšlienka bola tajne sa vydať v exotike... ale nedokázala som sa ztotožniť s tou extrémnou romantikou a gýčom. A čo tak najkrajšie miesto na Slovensku a rovno jeho vrchol??? Tadádádá... veď láska aj hory prenáša.

Na vybavenie našej svadby mi stačili:

tri maily a jedna návšteva matriky pre vybavenie delegovaného sobáša, 

nákup lístkov na lanovku cez nie celkom vydarený web, 

nákup obrúčok, čo sme tiež zvádli hneď v druhom zlatníctve na Obchodnej, 

vytvorenie posvadobných oznámení, ktoré som robila sama a trvalo mi to asi 9 minút..., 

nákup obleku v Zare, deň pred svadbou a po 1900 km ceste z Fínska, 

objednanie sukne od Silkskirt, ktorá ma čakala na pošte tiež deň pred svadbou, 

zohnanie svedkov a žiadosť o mlčanie :), 

upečenie torty - žiadosť o upečenenie sme dali v nedeľu a v pondelok bola hotová, v utorok zjedená :) A všetkým chutila. Mám to ja ale dobrú svokru.

Inak som sa kdesi dočítala o "mágii" dňoch svadby a svadba v utorok znamená bohatstvo. Asi na tom niečo pravdy bude lebo malinká Jasminka a môj muž sú moje najväčšie bohatstvo

A veď možno ešte bude aj nejaký bašavel, keď mama prestane byť mliekáreň 🐐, lebo aj ona by rada už ruky hore.

Ak by niekoho zaujímala finančná stránka:

žiadosť v BA o dovolenie delegovať sobáš - 20,- eur 

prijatie žiadosti v Tatrách - 20,- eur 

sobáš mimo úradne určenej sobášnej miestnosti - 470,- eur 

sobáš mimo určených sobášnych dní - 20,- eur 

lístky na lanovku pre matrikárku a sobášiaceho poslanca plus svedkovia a ostatní, ktorých chcete mať hore - jeden lístok z Lomice až na Lomničák stojí 44,- eur 

Ostatné je už na Vás.

Inak... aj naša svadobná cesta bude celkom úlet :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
13
Poslať správu
manka na materskej čo rada cestuje :)

Chceš vedieť, keď Bea pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.