1.10.2017 13:33

Pšenový nákyp s ovocím a škoricou

Skvelý sladký obed alebo poobedný dezert. Priprav si aj ty jednoduchý pšenový nákyp so sezónnym ovocím, bez lepku či laktózy.

Volám sa Simona a mojou najväčšou záľubou je pečenie sladkých a zdravých dobrôt. Moje recepty už asi poznáš z fitcult-u, na ktorý prispievam už druhý rok. Bez koláčikov, muffín, palaciniek a lievancov si svoj deň už ani neviem predstaviť. Recept si zväčša vymýšľam sama a snažím sa o čo najchutnejšie verzie s čo najmenším obsahom kalórii...aby som ich mohla pojesť čo najviac. Dnes som si pripravila recept na skvelý pšenový nákyp. Už počas pečenia skvele vonia vďaka škorici a badiánu. Keďže tu máme jeseň využila som aj sezónne ovocie. Fantázii sa všake medze nekladú, takže kľudne doňho môžeš prihodiť iné ovocie, oriešky či čokoládu.

Budeme potrebovať:

100g pšena

150ml mlieka (kokosové, sójové)

50-100ml vody

2 vajíčka

1 jabĺčko (150g)

100g sliviek

30g sušených hrozienok

1 ČL škorice

1/2 ČL mletého badiánu

sladidlo podľa chuti (stévia, javorový sirup, trstinový cukor..)

Postup:

Pšeno prepláchneme striedavo horúcou a studenou vodou. V menšom hrnci ho zalejeme mliekom a vodou a varíme ho približne 15 minút, až dokiaľ nevsiakne takmer všetku tekutinu a nezmäkne. Vodu prilievame podľa potreby. Zatiaľ si ošúpeme jablko a nastrúhame ho nahrubo. Slivky nakrájame na malé kúsky a spolu s hrozienkami ich pridáme k nastrúhanému jablku. Dochutíme škoricou, badiánom a sladidlom podľa chuti. K zmesi pridáme žĺtka a poriadne premiešame. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Pšeno pridáme k jabĺčkovej zmesi, na záver vmiešame sneh z bielkov a zmes vlejeme do zapekacej misy (rozmer 20x20cm) a pečieme približne 30 minút pri teplote 180°C. Pred krájaním necháme nákyp vychladnúť a podávame ho ozdobený čerstvým ovocím a mandľovým/arašidovým maslom.

Nutričné hodnoty na 1 porciu (vyjdú nám 4)

Kalórie: 201

Sacharidy: 34g

Bielkoviny: 8g

Tuky: 4g

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Simona M. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.