6 spôsobov, akými ti Hawaii navždy zruinuje život

Možno si bol na Hawaii len raz. Možno chodíš raz za rok, a možno si tu ešte nikdy nebol. Nech už je to s tebou akokoľvek, tento zoznam slúži ako varovanie.

A tí, ktorí opúštali havajské letiská so slzami v očiach a tým ťažkým pocitom, že život je nespravodlivý, tí hneď pochopia prečo.

Pretože zamilovať sa do Hawaiia nie je jednoduchý pocit. Pravdu povediac, otočí ti celý tvoj doterajší život naruby.

Tu je zoznam 6. dôvodov, prečo by si sa nikdy nemal zamilovať do Hawaiia, ak chceš mať ešte niekedy šancu na normálny život kdekoľvek inde.

1. Doma sa už nikdy nebudeš cítit ako doma.

Tvoja posteľ už nikdy nebude tak pohodlná ako predtým, a tvoje lenivé nedeľné popoludnia budú ničím v porovnaní s váľaním sa v piesku na plážach Kamaole. A tvoja obľúbená kafetéria? Tá je neporovnateľná s ranným rituálom čerstvej misky acai, ktorá ťa nakopla a dala dosť energie na tvoju ďalšiu cestu do džungle za objavovaním vodopádov.

2. Kto potrebuje kariéru?

Ak stráviš dosť času pri dramatických útesoch, dychberúcich tropických údoliach a nebezpečne silných vlnách, tvoje kariérne ciele sa zrazu budú zdať bezvýznamné. Veď kto predsa pre spokojný život potrebuje fancy titul? Nie je to o tom, že si stratil motiváciu alebo silu byť úspešným, je to o tom, že tvoja definícia úspechu sa zmenila. Tvoje ciele majú menej spoločného s peniazmi a viac s tým, ako najlepšie vyliesť na sopku, naučiť sa nový trik na surfe, urobiť stojku na hlave na paddleboarde a v podstate o tom, ako lepšie prežiť život.

3. A pracovná disciplína? Na to môžeš rovno zabudnúť.

Je tvoj prvý deň v práci po niekoľkých týždňoch na ostrove. Pozeráš okolo na kolegov, ktorí ti kedysi prišli zaujímaví a rozdielni a na rušnú kanceláriu, ktorá ťa kedysi naíjala šialeným vzrušením... Zhlboka sa nadýchneš. A zvyšok svojich dní stráviš snívaním o excentrických, pozitívnych, plážových ľuďoch, surferoch, beach boys a opálených, dlhovlasých dievčatách, ktoré si stretol; organických koktejloch na Waikiki, a nekontrolovateľnej potrebe zatlieskať slnku len preto, že zapadá.

4. Prestaneš si vážiť krásu svojho mesta.

Samozrejme, kedysi si možno ocenil všetky tie nočné mestské svetlá, no teraz ti to príde len ako rozpýlenie od všetkých tých krásnych hviezd na oblohe. A všetky tie vysoké šedé budovy? Keď porovnávaš so zelenými pohoriami, údoliami a plážami, príde ti to pekne patetické, ak nie depresívne.

5. Tvoje havajské príbehy prestali byť zaujímave a teraz sú už len otravné.

Tvojich prvých pár príbehov o tých spontánnych ľuďoch, čo na každom sunsete tancovali s ohňom alebo ceste o 3 ráno na "Stairway to Heaven" bude sranda počúvať, ale keď časom každá tvoja veta bude začínať "...na Hawaii to robia takto..." všetci tvoji kamaráti budú skôr či neskôr gúľať očami. Čoskoro zistíš, že máš s kamarátmi stále menej spoločného a že si viac rozumieš s tulákmi, ktorí sú v srdci slobodní.

A áno, susedia sú už tiež unavení z počúvania tých istých piesní, ktoré hráš stále dookola na ukulele.

6. A konečne (po tom, čo si konečne urobil ten veľký krok), tvoja rodina a priatelia ťa znenávidia.

Ako sa to vezme, nie skutočne. Budú si myslieť, že ty nemáš rád ich. Povedia, že si ich opustil kôli dokonalému ľahkému životu na Hawaii a budú ťa medzi sebou volať ako ten jeden " free spirit / slobodná duša, ktorá utiekla na ostrov."

Ale tebe to už bude jedno. Koniec koncov, zamiloval si sa práve do Hawaiia, čo znamená, že to bude navždy stáť za to, každučký deň, a keď sa budeš dívať na horizont počas "golden hour" (zlatá obloha, chvíľka pred západom slnka) a sledovať, ako sa obloha mení na tisíc rozdielnych farieb, povieš si, Áno viem, mám obrovské šťastie, že môžem žiť na Hawaii.

Viac článkov a fotogalérií zo sveta nájdeš na mojej stránke www.undercoverislander.com

na mojom FB

https://www.instagram.com/zuzaazur/

Voľne preložené z originálu od Carla Herreria na stránke Huffpost

S článkom sa stotožňujem, inak by som to neprekladala :D

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
6 rokov cestujem full time po svete, milujem tropické krajiny a ostrovy, rok a pol som okrem ineho zila na Maui, Hawaii, momentalne som v Australii. O cestovani a zivote pisem na www.undercoverislander.com

Chceš vedieť, keď zuza azur pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.