Henrik: Precestoval som celý svet!

Svoju cestu začal v roku 2006. O 10 rokov už mal v pase pečiatku z každej krajiny na tomto svete, stihol to tesne pred dovŕšením 28 roka života.

Po 3 rokoch od jeho prvej cesty ho začalo cestovanie živiť a stalo sa jeho prácou. Henrik pochádza z Dánska, kde sme sa aj stretli, pretože je veľkým fanúšikom klubu, v ktorom hrám. Absolvoval viac ako 900 letov, na cestách bol 2500 dní, spal v 1200 hoteloch, stopol 1000 áut. Počas svojich ciest písal a robil živé vstupy aj pre televízie ako BBC a CNN. Henrik odpovedal exkluzívne pre dalsomto.sk

Henrik.travel.com

Čo je to, čo ťa poháňa, čo ťa motivuje cestovať po krajinách ďaleko od tvojej rodiny a priateľov?

Svet je veľmi veľký a vždy sú tam nejaké nové zaujímavé miesta, ktorých návšteva stojí za to. Nikdy sa neminú.

Ty si už však navštívil každú jednu krajinu na svete. Momentálne sa snažíš aj o všetky teritória(napríklad Kosovo – autonómne oblasti). Nebojíš sa toho, že keď raz skompletizuješ aj teritóriá neostanú už pre teba v cestovaní žiadne ciele?

Vždy tam budú nejaké nové miesta, pretože svet sa konštantne mení. Napríklad len v Dánsku je približne 75 obývaných ostrovov, to by mohol byť ďalší cestovateľský cieľ po teritóriách, ale to ich najskôr musím dokončiť. Niektoré z nich sú skutočne náročné.

Zmenilo sa niečo, keď si začal cestovaním zarábať?

Cestovaním som až tak nezarobil, ale sústredil som sa na minimalizovanie výdavkov počas mojich ciest. Keď som dostal prvé sponzorské zmluvy, zmenilo to moje plány. Uvedomil som si, že takto budem môcť cestovať oveľa viac ako som si predtým plánoval a mohol dovoliť.

Z akej časti to bolo cestovanie pre potešenie a z akej práca od kedy si si tým začal zarábať?

Myslím, že je to ako byť futbalistom, ktorý má rád hranie futbalu. Samozrejme, sú tam určité veci, ako aj vo futbale, ktoré ma netešia. Ale konečný súčet je, že som šťastný, lebo ma živí moje hobby.

Bolo by možné toto celé dosiahnuť, keby ste cestovali ako pár?

Veľmi rád by som mal priateľku na všetkých svojich cestách, ale nestalo sa tak. Myslím ale, že by sme mohli navštíviť minimálne toľko miest aj spoločne, ak nie viac. Teraz je už však neskoro začínať celý projekt odznova. 🙂

Kedy si si uvedomil, že chceš precestovať celý svet?

Celý rozhovor nájdeš na stránke dalsomto.sk

Napíš do komentu s kým by si chcel ďalší rozhovor.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Jediné, čo nikdy nevrátiš späť, je premárnený čas. Možno teraz máš všetkého po krk a chceš so všetkým skončiť a “užívať si” život, ale ver mi, že sa o pár rokov budeš budiť zo sna s otázkou: “Čo ak by som vydržal? Aké by to bolo?"

Chceš vedieť, keď dalsomto.sk pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.