Miluj samu seba

Častokrát sme obklopení veľkým množstvom informácii a povinností, ktoré by sme chceli za každú cenu zvládnuť na 100%, bohužiaľ to nie je vždy možné zrealizovať.

Čím som staršia si viac všímam samu seba, čelým mnohým prekážkam, či už sama alebo s pomocou mojich najbližších. Žijeme v dobe, keď každý mladý chce byť úspešný. Ak si vydržala čítať a dostala si sa až sem tak nie si sama. Áno, rob pre to všetko, všetko aby si bola spokojná, ale musíš si nájsť hranicu.

Niekedy sa ocitneš v situácii, keď tvoje telo bude natoľko vyčerpané a nebude to vedieť zvládnuť a všetko spracovať na 100%. Preto je tu čas na oddych. Dopraj svojmu telu raz za čas relax. Dni nič nerobenia, prevaľovania sa na posteli, zamotaná v dekách s teplým čajom a maratónom seriálov si nie jedno telo zaslúži.

Ak si zo seba nešťastná, nevzdávaj sa a mysli pozitívne. Načo sa stresovať zbytočnými starosťami, keď na to nemáš energiu. Svoju energiu by si mala investovať do ďaleko užitočnejších vecí ako sú stresové situácie. Nehovorím, že máš ignorovať problémy, utekať od nich a prestať ich riešiť. Tvrdím, že na ich riešenie si musíš nájsť tú najpozitívnejšiu cestu.

Zastav sa. Pozri sa okolo seba. Čo všetko máš, čo by iný dali za to, aby mali aspoň trochu z toho čo máš ty.

Zamysli sa. Koho všetkého máš. Kto ťa vždy podrží, kto tu je vždy pre teba. Ak máš niekedy pocit, že všetko je zle a nenachádzaš žiadne riešenie na zvládnutie danej situácie, postoj. Nádych, výdych - tri, dva, jedna.

Otvor oči. Pozri do zrkadla. Vidíš seba? Správne. Miluj sa. Miluj sám seba. Každý z nás má právo byť nejaký ten sebec a venovať sa sebe. Že sa ti dnes nedarí? Nič si z toho nerob, je to len zlý deň, nie zlý život. Dnes to osud zariadil ako to zariadil. Na druhý deň, keď vstaneš začni inak.

Nalaď sa pozitívne. Zapni si pozitívnu hudbu, sprav si raňajky, ktoré si užiješ a si vychutnáš (mne osobne na odreagovanie najviac zaberá ovsená kašička alebo lievance). Zahrej sa bylinkovým alebo zeleným čajom. Ponaťahuj sa, zaskáč si, spievaj, tancuj, usmievaj sa! Nedaj nikomu ani jeden dôvod na to, aby ťa podcenil a povedal, že to nezvládneš.

Opravím ťa, zvládneš všetko. No na všetko treba čas. Keď to nejde hneď, nevadí, daj tomu čas. Nič v živote nezmeškáš, máš ho ešte dlhý a pred sebou.

Nevyčerpávaj sa, keď nemusíš. Rozvrhni si vlastný denný harmonogram tak aby si zvládla všetko, čo si mala v pláne, no na druhej strane, aby si bola aj so sebou spokojná.

Nič nepreháňaj, tvoje aktivity nemusia byť vždy dokonalé. To ťa môže unaviť. Množstvo ľudí sa utiahne a uzavrie medzi štyri steny, aby nemuseli riešiť svoje problémy s ostatnými.

Socializuj sa. Choď do spoločnosti medzi ľudí. Vymieňaj si informácie, zážitky s inými. Ak máš sa pocit, že ich tvoje problémy nezaujímajú, nemusíš sa s nimi hneď deliť. Treba si iba nájsť správnych ľudí, ktorým sa môžeš zveriť, od ktorých dostaneš spätnú väzbu, nejakú tu radu v tvoj prospech. Môžeš sa presvedčiť, že nikto nie je bezchybný. Všetci máme chyby.

Nauč sa užívať si momenty v ktorých žiješ. Ži akoby bol každý deň tvoj posledný. Spoznávaj nových ľudí, skúšaj nové veci, staraj a zaujímaj sa o seba, buď originálny, inšpiruj sa ostatnými.

Urob si deň pre seba, kedy sa presvedčíš o tom, že sa miluješ takú aká si lebo si úžasná. Odhaľ svoju povahu, v hlave si utrieď myšlienky, priority, ktorým sa venuj vždy, keď budeš mať na ne chuť.

Neber nič ako povinnosť, všetko čo robíš ber len v tvoj prospech. Tvoja aktivita by ťa mala osmeliť a dať ti ten famózny pocit a chuť do života - áno, pre toto som sa narodila.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď saska.bonyova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.