Všetko sa dá, keď sa chce

Moja story o tom, ako som sa naučil hrať na gitare.

Celý život som túžil po tom vedieť hrať na gitare, keď som dostal prvú možnosť so španielkou tak no... Veľmi rýchlo ma to prešlo keďže som mal len 14 rokov, boleli ma brušká na prstoch a nehrával som tak často, skrátka myslel som si že to pôjde tak že pozriem sa na taby a budem hrať. Bohužiaľ problém prišiel hneď v prvej strune, lebo som musel počítať ktorá struna a ktoré poradie je to správne. ...aspoň že som vedel označenie strún. Po týždni skúšania som stratil nervy, gitaru zavrel do obalu a schoval do posteli. Stála tam asi 2 roky bez povšimnutia odkázaná na predaj. Po tých cca 2 rokoch som prešiel rôznymi hudobnými nástrojmi a v tom období ma najviac držali bicie.

Neustále rytmy mi behali hlavou, všade som ťukal čínskymi paličkami od sushi. Na hodinách ma učitelia napomínali aby som stým prestal, musel som im ísť pekne na nervy. Potom mi do očí čoraz viacej bili elektrické gitary a to som už v období keď som mal 17 rokov a vtedy som vytiahol zatiaľ len tú španielku a začal na nej skúšať. Prvá bolesť od strún na bruškách prstov prišla rýchlo, extrémne rýchlo až som sa nestačil čudovať. Prvá pesníčka ktorú som sa naučil bola Main Theme - Metro 2033.

Moja vtedy asi druhá najobľúbenejšia hra hneď po Dark Souls sériách.

Foto z (pexels.com).

Keď som si zaobstaral elektrickú gitaru, bolo to úplne iné ako som si myslel nevedel som držať pražce, gitara bola ťažká, susedia sa sťažovali, že vraj robím veľký hluk. Kombo som mal na najmenšej hlasitosti, ale tak čo sa dá robiť proti dôchodcom. Keď som sa osmelil, respektíve zoznámil s gitarou, tak mi to začalo ísť čoraz lepšie, bolesť na prstoch bola menej cítiteľná a mňa to viac a viac bavilo. Momentálne hrám na elektrickej asi dáky mesiac ale predtým som hrával dlhšie na španielke, ktorá tú tmu v posteli prežila. Naladil som ju a hrala nádherne. Kamoška hrá na gitare už asi 3 roky ale možno že aj viacej, traja spolužiaci hrávajú z toho 2 na elektrických a jeden na akustickej. Mohla by sa založiť kapela no nie?

To by bolo všetko k tejto story, chcem Vám ešte raz povedať, že pokiaľ Vy chcete niečo dosiahnuť a idete si za tým, tak sa to splní. Dúfam že sa Vám toto bude páčiť, vďaka!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
18yrs inline hockey player.

Chceš vedieť, keď Rasto Michalek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.