10.3.2018 23:02

Ako sa zbaviť akné

Zdravá a krásna pleť bez nepríjemného akné

Akné je častým problémom ľudí v mladom veku. Môže byť spôsobené hormnónmi, alebo stresom.. vo väčšine prípadov nejde o znečistenú pleť – v skutočnosti môže nadmerné čistenie podráždiť pokožku ešte viac. Hormóny však nie sú kontrolovateľné a preto treba urobiť zopár zmien, aby ste získali späť krásnu, zdravú a jemnú pokožku bez zavadzajúceho a nepríjemného akné.

1. Nedotýkajte sa pokožky

Tlačenie pupienkov neumytými rukami? Nie! Nedotýkať sa svojej tváre je ťažké, no nanesiete si na ňu len viac baktérií a vaše akné sa ešte viac zhorší.

2. Pred spaním sa odmaľujte

Pokožka najmä v noci potrebuje dýchať. Namiesto celodenného make-upu, nechajte na svojej tvári počas spánku nejaký krém alebo mastičku.

3. Vyvarujte sa nezdravého jedla

Hamurgery, či jedlo z McDonald´s vám určite ku krásnej pleti nepomôžu. Namiesto toho si zájdite zacvičiť, jedzte pokrmy s väčším obsahom vitamínov a pite veľa vody.

4. Poraďte sa o svojom akné s kožným lekárom

Rada odborníka, ktorý vie zdiagnostikovať, v akom štádiu sa nachádzate, vám ublížiť nemôže. Navrhne vám možné riešenia a odporúči správnu kozmetiku.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Volám sa Emma, mám 16 rokov a pochádzam z Nitry, kde navštevujem piaty ročník osemročného gymnázia. Som veselá, mladá a zhovorčivá baba, ktorá miluje písanie.

Chceš vedieť, keď emmxferrax pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.