Na cheesecake s príchuťou biela čokoláda budeme potrebovať:
Korpus:
2x balenie cereálnych bebe keksov
150g rozpusteného masla
Bebe kekse podrvíme na ,,múku’’ a zmiešame s maslom. Dobre premiešanú zmes natlačíme rukami na dno tortovej formy s priemerom 26cm a aj po jej okrajoch. Korpus dáme na 10min. piecť do trúby na 180 stupňov.
Plnka:
4x 250g jemný tvaroh
100g biela čokoláda
50g strúhaný kokos
1 čl vanilková aróma
1ks vanilínový cukor
2 ks vajce
3 PL hladká múka, môže byť aj špaldová
Ako prvú si rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Po jej roztopení ju necháme dôkladne vychladnúť. Vo väčšej mise si pomocou mixerú rozmiešame tvarohy, postupne pridávame vajíčka, múku, vanilínové cukre, kokos a nakoniec pridáme rozpustenú bielu čokoládu a už len zľahka vareškou premiešame zmes. Hotovú zmes vylejeme na predpečený korpus a uhladíme. Trúbu znížime na 145-150 stupňov a na spodnú mriežku umiestnime plech s horúcou vodou, tým zabezpečíme, že nám cheesecake nepopraská. Ďalej pečieme 45-50 minút. Počas pečenia trúbu neotvárame. Keď tak až po prvých 20 minútach. Cheesecake je hotový vtedy, ked sa nám stred koláčika trasie, zatiaľ čo okraje nie. Po upečení nechávame cheesecake vychladnúť v trúbe cca hodinu a pol. Potom ho nechávame chladiť ďalšie 2 hodiny na izbovej teplote. Po úplnom vychladnutí premiestnime cheesecake do chladničky aspoň na 4 hodiny, no najlepšie je nechať ho tam celú noc.
Poleva:
100ml šľahačková smotana
100g biela čokoláda
cukrárenske farbivo červené
Čokoládu nasekáme na čo najmenšie kúsky a premiestnime do misy. Smotanu dáme do hrnca a na malom plameni ju zohrievame, nevaríme! Po zohriatí smotanu vylejeme do misy s čokoládou a počkáme kým sa začne čokoláda rozpúšťať. Po chvíli premiešame. Malú časť rozpustenej čokolády si odložíme a pridáme do nej cukrárenske farbivo.
Z chladničky vyberieme cheesecake, odstránime boky tortovej formy a bielu zmes opatrne lejeme do stredu cheesecaku. Na čokoládovú polevu čajovou lyžičkou pridávame ružovú polevu a pomocou špajdle alebo konca lyžičky tvoríme čiary alebo vzory , ktoré uznáme za vhodné. Nakoniec cheesecake ozdobíme ovocím, ja som použila jahody a maliny keďže sa hodili k slabej ružovej poleve .:) Môžete použiť aj sladkosti, zdobeniu sa medze nekladú. Po ozdobení cheesecake uložte ešte aspoň na hodinu a pol do chladničky, aby stuhla poleva a potom hor sa chutnať! Dúfam, že Vám bude chutiť.
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď barbora.s12 pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.