5 slovenských značiek s naozaj kvalitnými výrobkami

V tomto blogu vám predstavíme mladé úspešné slovenské značky, ktorým fandíme, a o ktorých by ľudia mali vedieť viac.

Čokoláda LYRA

Táto malá spoločnosť z Ivanky pri Nitre sa v relatívne krátkom čase zaradila medzi najlepších výrobcov čokoládových produktov na svete. Ich sortiment pozostáva z okolo 80 druhov výrobkov od horúcich čokolád, cez nátierky, až po "bežné" tabuľkové čokolády. Lyra je držiteľom mnohých svetových ocenení, vďaka ktorým získali reputáciu majstrov vo výrobe tohto obľúbeného afrodiziaka. Čokoláda sa vyrába pod vedením Karola Stýbla, držiteľa titulu Fino de Aroma Master Chef Chocolatier. Tento exkluzívny titul držia iba štyria ľudia na celom svete. Lyra sa stará a podporuje výučbu a rozvoj pestovateľov kakaa v krajinách odkiaľ tento delikátny produkt dovážajú. Ich čokoládu môžete ochutnať v mnohých prevádzkach po celom Slovensku. Alebo navštívte ich eshop a nechajte si dobroty doviezť priamo k vašim dverám.

Zdroj: http://www.lyrachocolate.com/o-nas#nas-pribeh

Zdroj

Bicykle Kellys

Za touto ľahko rozoznateľnou značkou bicyklov stojí vášeň dvoch bratov, Petra a Braňa Divincových. Pred viac ako 25 rokmi sa títo šikovní slovenskí rodáci rozhodli pretaviť svojho koníčka na zárobkový biznis. Výroba bezmotorových tátošov znamená pre nich viac ako len mechanické spájanie rôznych častí a súčiastok. Ide o účel a význam, ktoré majú bicykle pre jednotlivých ľudí. Bratia Divincoví začali svoju cestu s obyčajnou požičovňou bicyklov. Avšak už od začiatku sa pohrávali s myšlienkou vlastnej výroby. Dnes sa bicykle Kellys vyvážajú do viac ako 35 krajín po celom svete. Ročne predajú tisícky bicyklov a stali sa známym menom na cyklistickej scéne.

Zdroj: https://www.kellysbike.com/sk/about-us-sk

Sometimes you have to go up to go down!👊🏻

A post shared by Kellys Bikes (@kellysbikes) on

Medovina Apimed

Zo záľuby a lásky k prírode a tradíciám vznikla cenami ovešaná medovina. V Trnavskom kraji sa nachádza rodinné medovinárstvo manželov Kudláčových, ktoré prináša svetu chutný zlatistý mok. Apimed si zakladá na filozofii výroby odrodových medovín. Podobne ako u vína, medovina je rozličná na základe medu, z ktorého je vyrobená. K tomu využíva Apimed rozmanitosť slovenského medu, či už sa jedná o kvetový, lesný, agátový či lipový med. Výroba medoviny je zložitý a časovo náročný proces trvajúci minimálne jeden rok. Medovina vzniká prírodným kvasením medového muštu pomocou ušľachtilej kultúry vínnych kvasiniek. Apimed je slovenský výrobca, ktorý chvályhodne reprezentuje našu krajinu na globálnej scéne.

Zdroj: https://www.apimed.sk/o-firme/rodinne-medovinarstvo

https://www.apimed.sk/o-medovine/vyroba-medoviny

https://www.apimed.sk/o-firme/ocenenia

Zdroj

Herbert Sirupy

Neúspešné pátranie po kvalite a láska k tradíciám dokopali mladého Trnavčana k výrobe momentálne najúspešnejších sirupov na scéne. Prvé sirupy začali vznikať v kuchyni bývalého barmana a mixológa Mária, po jeho návrate z Londýna v roku 2010. Dnes za Herbert značkou stojí tím niekoľkých nadšencov, ktorí v trnavskej výrobni povýšili svoju záľubu na podnikanie. Spracovaním čerstvých a kvalitných surovín, a prostredníctvom tzv. macerácie produkujú každý deň litre chutnej, lepkavej tekutiny. Herbert sirupy v najrôznejších overených alebo sezónnych príchutiach nájdete v prevádzkach po celom Česku a Slovensku. Nájdete ich však aj na najrôznejších festivaloch, trhoch a eventoch. Ak ich stretnete, doprajte si osviežujúci drinčík!

Zdroj: http://www.herbert.sk/o-nas

To najlepšie z roku 2016! Drinky, ľudia a zábava ✌ #herbertsirupy #2016

A post shared by Herbert Syrups (@herbertsyrups) on

Dovolíme si do tohoto rebríčku zaradiť aj našu firmu, aj my veríme v kvalitu našich výrobkov. :)

ZDA Partizánske

Československo bolo kedysi obuvníckou veľmocou. Preslávil ho predovšetkým Tomáš Baťa, po jeho smrti v roku 1932 jeho nevlastný brat Ján Antonín. Ich závody boli v medzivojnovom období najväčším exportérom obuvi na svete. Najznámejšiu slovenskú obuvnícku fabriku – bývalé ZDA Partizánske, začali budovať v auguste 1938. Zmenila a formovala obuvnícky priemysel v našej krajine. Tisícky ľudí v závodoch pracovalo, ešte väčšie množstvo ľudí si topánky obúvalo. Výroba topánok sa v ZDA dočasne zastavila a v deväťdesiatych rokoch značka z domáceho trhu zmizla. Výroba sa znovu objavila v roku 2015 a Partizánske, kedysi Baťovany, opäť produkuje topánky. Snažíme sa prispôsobovať aktuálnym trendom a všímať si módne trendy. Na jeseň 2017 sme dokonca získali prestížne ocenenie Zlatá Fatima v kategórii obuv s našou prémiovou kolekciou. Dnes spolupracujeme s distribútormi z rôznych kútov sveta, ako je napríklad Japonsko či Švédsko.

Aká je vaša obľúbená slovenská značka? Radi sa necháme inšpirovať v komentároch.

Tím ZDA Partizánske

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu

Chceš vedieť, keď ZDA Partizánske pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.