Jánošík na úteku: 15. James Hetfield z Titanicu

16. 3. - 19. 3. 2018 Tatopani - Ghorepani - Poon Hill - Sudame - Pokhara

Po Thorung La Pass sa nám mentálne skončil trek. Oddych, zatiaľ najlepšia kuchyňa a ubytko v Tatopani nás dostatočne rozmaznal a tak nás nasledujúci šlapák do Ghorepani prekvapil. Za deň sme dali zatiaľ najvyššie prevýšenie 1700 m! Viete ako? Ako nič. Telo zvyknuté makať bez kyslíku funguje tu nižšie ako fucking machine, schody berie po 4 a stačí mu jeden nádych na 5 krokov. O moje stehná by ste mohli bezpečne zamykať bicykel a nepredrepoval by ma ani ctený priateľ Milan Kováč. Jaaaaj sorry, veď on ma ani nikdy nepredrepoval. 

Brazílčanka mi hovorí o náboženskom sviatku, kedy je na deň povolené legálne fajčiť marihuanu. Všetci sú v uliciach, starí húlia s mladými a v chrámoch podávajú smiešne koláče s masala tea. Je to vraj aj v Indii okolo 12. februára, čiže polovica zabudne kúpiť valentínsky darček a to fakt neviem ako potom riešia bez Zľavomatu.

Konečne poznám aj niekoho z Alijašky a presne takto som si tamojších predstavoval. Guz je pribratý DiCaprio s hlučnou angličtinou a razantným tónom. Lieči puberťákov z drog výletmi do prírody. Kým toto píšem, akurát si pripaľuje hašiš v echtovnej medenej fajočke. Asistuje mu Kyle, bývalý californský broker, ktorý vyhorel, kúpil foťák a cestuje za peniaze z fotenia. Vygoogli si top hotely a ponúkne im fotenie izieb, areálu, jedál či fakultatívnych výletov za ubytko, žranie a cestu. Aj na trek sa dostal so zľavou lebo fotky potom dá cestovke. Poriadny foťák a vodičák na motorku sú dve veci, ktoré ma najviac bolia, že nemám. Keď sem pôjdeš, porieš si, nebuď ako Filip.

Tieto dni máme pred sebou kopu roboty. Kyle kúpil.

Zo života na Aljaške: Guzova mama v nedeľu ráno otvorí kocúrovi dvere do záhrady a jej milovaného chlpáča naháňa medveď. Vezme metlu do ruky a vyplieska ňou medveďa po riti. Na záhradu vyjde Guzov otec v slipoch a čuduje sa, prečo jeho žena naháňa s metlou medveďa, ktorý naháňa kocúra. Ako správny šerif vytiahne z cookie skrinky pištoľ a tri krát vystrelí do vzduchu. Medveď utečie, rodina ide k toastom a vajíčkam, nikto zo susedov sa nepríde nič pýtať ani nič neohlási. Odpadnem. Točíš to?

Keď už sa prirodzene budíme všetci o 05:00 ráno, dali sme si budíček na 04:00 a vybehli s čelovkami pozrieť východ slnka na Poon Hill. Bola to síce ďalšia turistická masovka, ale naozaj pekná. No veď divaj!

Lietadlá nám lietajú doslova pod nohami. Poon Hill trčí nad kotlinou a menšie tryskáče sa zbytočne hore netrepú. Je to srandovný pohľad.

Odkedy som tu, nedbám, ako vyzerám. Holá hlava, sivé turistické handry, tenisky z roku 2009, ktoré napriek početným majálesom, Polemikom a Slobodným Európam držia pokope. Nikto to tu nerieši, alebo to neriešim ja a som presvedčivý. Aj tak ma ale pobavila Kórejka Mindži, keď si myslela, že som mních, alebo vojak. Vlasy mi už rastú nazad, z trestanca sa stáva Eminem, fáza 8 Mile.

Nechcel by som sa volať Mindži na Slovensku. U nás kurva, u nich motýľ.

Pri zostupe z Ghorepani Amíci púšťali Coldplay. Oprotidúci Nepálec zakričal “I love Chris Martin!” a Guz sa nasral. Vysvitlo, že počul “Alaska is nothing!”... lol, však určite mu ten Nepálec pôvod vyčítal z pohľadu. Patriot!

Pamätáš na Brada Pitta v Nehanebných bastardoch od Tarantina? Scéna keď sa hrajú na Talianov a tým najamerickejším akcentom odzdraví “Arivedeerči!” - za Guzove “Namasteej!” by sa nehanbil ani James Hetfield.

Celý zvyšok treku som ostal s touto partiou a fakt dobre sme sa bavili. Cestovanie v skupine je určite väčšia sranda, ale paradoxne aj menší zážitok. Prečo som sa napokon odtrhol, vysvetlím v ďalšom blogu.

Ak chceš dostávať ďalšie správy, napíš mi svoj mail do komentárov alebo na [email protected].

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Textár, gitarista, spevák. Napísal knihu "Dávenie, párenie, trápenie a iné fázy rozchodu" (2017) a "Jánošík na úteku" (2019) S kapelou Bezpokory nahral albumy Ceremony (2012) a #BEZPOKORY (2017). Aktuálne vydáva album "Povedz loď" (2021) so svojou druhou kapelou Filip Jánošík & Hotoví Umelci

Chceš vedieť, keď Filip Jánošík Lehotský pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.