Jánošík na úteku: 19. Čo Ind, to vlk z Wallstreet

3. 4. 2018 Jaipur

V CVčku mi pribudol nový jazyk: Aka kchana pasande = dobrú chuť; šukriju = ďakujem. Môžem robiť v McDonalde.

Ráno na mňa zo stánku kričal Ind typické “Where are you from?”, neúspešne som ho ignoroval lebo bolo ráno. Dobehol ma a odzbrojil otázkou, prečo my, Európania, nemáme radi Indov. Pozval som ho na čaj, koláč a vysvetlil, že to len taxikárov a predavačov. Mám k nemu prísť na večeru.

V Indii sa robí biznis. So všetkým. Každý. Príde sa za tebou maznať decko, cvakneš ho, pýta peniaze. Vysmiate tetušky ťa poprosia o fotku a potom vypýtajú peniaze. V škole ťa chalan pustí sadnúť si k nemu do lavice a pýta za to peniaze. V pevnosti sa ťa chlap spýta, ako ťahali také veľké delo? - Nevieš. - Povie ti, že to slony ťahali, a vypýta peniaze. S kýmkoľvek som sa dosiaľ rozprával, každý mi skúsil niečo predať. Skamarátil som sa s indickým Johnnym Deppom a aj po 2 hodinách mu uchádzali predavačské frázy. Majú to asi zakorenené, cukalo ho ako sa snažil. Na záver som odchádzal s Číňanmi a predsa mi pošepol: “Bring them back when you are finished so they can buy something!”

Lol Johnny Depp

A post shared by Filip Jánošík Lehotský (@filip.janosik) on

Na ulici som sa skvele naobedoval za 0,25 €. Uber by ma zobral domov (keby v Indii neštrajkoval) 3 km za 0,25 €. Raj pre Židákov!

Chýba mi skúsenosť s moslimovcáma. V Egypte mi chceli trtkať bývalú, na Srí Lanke podvádzali pri platení a v rodine máme jedného, ktorý zakazuje deťom chodiť ku starkej lebo má “špinavého psa”, žena mu jedlo nemôže prihrievať, len robiť čerstvé, a tak celkovo je to kkt. Do 5 minút som sedel s tromi babami v burkach, ktoré ma zobrali z cesty k sebe na rikšu, aby som zbytočne nebehal v tomto teple. Vysadili ma rovno pod pamiatkou, kde som narazil na sympaťáka, ktorý sa nevedel odlepiť od tetovaní a vypytoval sa ma na všetko. Tiež moslim. Snáď to takto bude pokračovať, rád sa zbavím predsudku, že sú všetci oblepení bombou v mene Alaha.

Som tu diskriminovaný pozitívne aj negatívne - mám problém sa ubytovať lebo všade chcú len Indov. Niektorí to povedia, iní sú nepríjemní. Stalo sa mi to len v 4 hoteloch, ale je to fakt nepríjemné. Mal som na perách malý výbuch “Čo som ti špinavé hovno či čo?”, ale isto to má nejaký normálny dôvod, zistím.

Moje kerky sú tu ako veľké kozy. Čím viac odhalíš, tým viac sa starší pohoršujú a mladí prihovárajú. Je to únavné, takže sa zahaľujem. Tak takto sa cíti Janka Halašková? (Chlapci, na FB je Jana Hell a do 5 minút mi za toto vypláchne žalúdok, ňuňu)

Všetci sa so mnou fotia. Niektorí nemajú potrebu sa predtým ani zoznámiť, podať ruku a už to vešajú na svoje fejsbučiky. Príde mi to skurvene povrchné a neviem si predstaviť, aké to majú šoubizové hviezdy. Nabudúce si zavesím na krk basgitaru, to je vraj ako repelent.

Bola mi ponúknutá indická dcéra za manželku. Kočka, ale vo vreci. Pár osamelejším chlapcom po ceste som ju odporučil, že sedí dole v parku s rodinou. Určite sa po nej zaprášilo.

Indický Johnny Depp si spravil svojku a potom zhodnotil: “I am not beautiful, my heart is beautiful.

Keď budeš zas nadávať na robotu, predstav si, že ty si naukladal tieto hovná:

S Číňanmi som sa vybral do opičieho chrámu hindu Boha Hanumana. Na jednom mieste stovky opíc, kráv, sviní, psov a veveričiek. Opice ťahali svine za chvosty a tie vrieskali. Prvýkrát som videl opice skákať pre zábavu do vody, vyplávať na breh a zasa skákať.

Potom sme si dali vegetariánsku večeru vo Four Season. Každý naobjednával a všetko sme šérovali. Číňania mi rozprávali o komunizme u nich. Vraj to už 50 rokov nie je hard core komunizmus, majú slobodu v podnikaní, cestovaní. Majú zablokovaný Facebook, nemôžu verejne kritizovať vládu, ale nadávanie doma Veľkému bratovi vraj nevadí. Smejú sa mi, ako ma slovo komunizmus desí, vraj tak ale reagujú všetci.

Čerešnička na záver: lúčili sa so mnou ako “s bratom” práve kvôli tomu, že sme dlhé roky aj my svietili na červeno. Komunizmus teda spája aj cez pol zemegule, bravó!

7. 6. 2018 bude v Klube 77 (Banská Bystrica) premietanie fotiek, dopovedanie príbehov a debata o Nepále! Píš si do diára nech nezabudneš. Ak chceš dostávať ďalšie správy, napíš mi svoj mail do komentárov alebo na [email protected].

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Textár, gitarista, spevák. Napísal knihu "Dávenie, párenie, trápenie a iné fázy rozchodu" (2017) a "Jánošík na úteku" (2019) S kapelou Bezpokory nahral albumy Ceremony (2012) a #BEZPOKORY (2017). Aktuálne vydáva album "Povedz loď" (2021) so svojou druhou kapelou Filip Jánošík & Hotoví Umelci

Chceš vedieť, keď Filip Jánošík Lehotský pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.