Kuchyňa ako zo stránky magazínu

Za kuchynským stolom sa stretáva celá rodina, niekedy dokonca i všetci blízky a priatelia. Je teda prirodzené, že túžime vlastniť kuchyňu, ktoré by lahodilo oku, a zároveň pôsobila príjemným dojmom.

Doplnky robia kuchyňu jedinečnou.

Dotvárajú priestory, zjednocujú štýl zariadenia a zútulňujú dané miesto. Doplnkami môžete kuchyňu odlíšiť. Pri výbere však musíte byť opatrní. Ideálne je, ak sa štýl doplnkov prelínal so štýlom nábytku, prípadne môžete zvoliť mierny kontrast. Vyberanie doplnkov ide ruka v ruke so zariaďovaním kuchynskej linky a nábytku. Prílišná inakosť môže navodiť gýčovosť prostredia, čo určite nechcete. Ak sa vám zdá, že je možností priveľa, určite prospeje, ak sa inšpirujete inými kuchyňami, prípadne si dopredu zadefinujete, akého štýlu sa chcete držať.

Ako vyberať tie správne doplnky do kuchyne?

Kuchynské priestory si vyžadujú obohatiť o funkčné a dizajnérsky inovatívne doplnky. V prvom rade, je nutné podotknúť, že nejde len o dekorácie, hoci aj tie majú v kuchyni svoje zastúpenie. Dôležité je spojiť užitočné a funkčné doplnky, ktoré nám budú slúžiť pri varení a odkladaní surovín, prípadne pri stolovaní.

Ku doplnkom patria rôzne dózy, čajníky, utierky, piknikové koše, ale aj sed na koreniny. Na trhu dostať veľké množstvo kúskov, ktoré vás potešia svojim dekoratívnym vzhľadom a zároveň skvelým využitím. Kupovanie doplnkov do kuchyne je preto zábavou. Dajte si však pozor na to, aby doplnkov a dekorácii nebolo priveľa. Zbaviť sa ich je oveľa ťažšie, ako ich získať.

Návleky na stoličky

Poťahy na stoličkách sú dekoratívnou záležitosťou, ktorá obohatí často stroho pôsobiaci jedálenský nábytok. Vyrábajú sa v rôznych prevedeniach i strihoch. Sú veľmi praktické, pretože sú jednoducho snímateľné a môžete ich kedykoľvek zameniť za iné. Výhodou je i to, že sa dajú ľahko preprať a použiť znovu. Kvalitné návleky na stoličky ponúka spoločnosť bajex s.r.o.

Ideálne sú i v tom prípade, ak máte stará stoličky, ktoré chcete oživiť. Dodajú im „druhý dych“. Často sa stáva, že sa zašpiní poťah na nových stoličkách, ktoré chcete naďalej využívať, a prirodzene, nechcete vyhadzovať peniaze za ďalšie. Vtedy je nový poťah užitočným riešením.

Kuchynské hodiny

V priestoroch kuchyne sú hodiny veľmi nápomocné. Čas si kontrolujeme najmä pri varení a pečení dobrôt, avšak zídu sa tu i pre zbežné informovanie. Dnes je takmer samozrejmosťou mať v každej kuchyni aspoň jedny. Výrobcovia elektrických spotrebičov na to tiež mysleli, preto zabudovali hodinky i do niektorých spotrebičov. Avšak, tie klasické, ktoré visia na stenách, majú stále svoje zastúpenie a čaro. Vo veľkom množstve sa vyrábajú hodiny, ktoré sú špeciálne navrhnuté do kuchýň. Bežné je, že nájdeme hodiny v tvare príborníka, šľahača, dokonca i panvice. Avšak, možno povedať , že ľudia dávajú prednosť guľatým hodinkám s klasickým ciferníkom.

Dekorácie

Ako už z názvu vyplýva, slúžia viac-menej len na skrášlenie. Sem môžeme zaradiť rôzne drobnosti, ktoré spríjemňujú kuchynské prostredie. Stojany na sviečky, umelé kvety, obrazy, magnetky, hodiny do kuchyne, nefunkčné mlynčeky, ktoré slúžia len ako výstavné kúsky...

Súčasťou dekorácií je i kuchynský textil. Radíme sem obrusy, ktoré používame pri stolovaní, prípadne návleky na stoličky. Sú esteticky veľmi nápomocné v kuchynských priestoroch, špeciálne pri oslavách či iných slávnostiach.

Upratovanie...

Ku kuchynským doplnkom patrí i kôš na odpadky. Je nevyhnutnou súčasťou kuchýň. Väčšinou je skrytý na mieste, kde ho nevidno. Jeho dizajn je minimalistický, farebne ladený do jednoduchých farieb. Výberu smetného koša sa nevenuje špeciálna pozornosť, no napriek tomu sú dnes k dostaniu napr. veľmi funkčné bezdotykové koše, ktoré zaznamenávajú pohyb. Sú síce drahšie ako bežné, no ich praktickosť určite oceníte.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď best4living pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.