Jánošík na úteku: 20. Šukej s moslimem za pětikilo, jako jó!

4. - 5. 4. 2018 Agra

Zohnal som ubytko za 4 € hneď pri bráne do Taj Mahalu - teplá voda, dobrý hajzel, dobré šťastie. Celú noc som bojoval s komármi a prehral. Spávam tu holý takže sa mi napili aj vajec. Chcel by som vidieť výraz komára, ktorý sa takto pomýlil.

Na ulici mi za bieleho dňa ponúkli čaj a heroín. Asi na zapitie a zapichnutie obeda.

Snažím sa nepozerať na Taj Mahal. Zajtra ráno ho chcem vidieť prvýkrát až z loďky pri východe slnka. Plavba loďou po rieke je nelegálna. Od Kyla z nepálskeho treku mám však kontakt na chalana, ktorého otec má už desaťročia inak nedostupný dom na brehu a výnimku od vlády. Synak to využíva na biznis, žiadna masovka, len za 9 €. Update: Stálo to za hovno, východ slnka sme nestihli, v podstate sme sa len odpichli od brehu, 20 minút stáli na mieste a vrátili sa. Po ceste nazad do mesta sme však videli tréning indických zápasníkov v bahne a vydudlala ma kozatá:

Najlepšie ťa po východe slnka vydudlá kozatá ❤️

A post shared by Filip Jánošík Lehotský (@filip.janosik) on

Výhoda skorého vstávania spočívala v menšom počte turistov pri pamiatkach. Taj Mahal je fakt div sveta! Materiál na jeho stavbu nakradli v Číne, Tibete, Afganistane, Rusku, tuším aj Turecku. Prirovnal by som to pocitovo k Ajfelovke. Každý tam ide, každý sa chce rovnako odfotiť (akože ho držím za špic). Je to gýč, ale je to bomba! Ajfelovka má ešte pridanú hodnotu, že vidíš celý Paríž, na tú by som pokojne ešte 3 razy išiel. Taj Mahal je zážitok estetický a background je strašná romantika: Panovníkovi zomrela jeho milovaná a chcel jej kráse vzdať ten najväčší hold. Jedna z najkrajších budov na svete je vlastne hrobka.

Predstavujem si, čo by si povedal panovníkovi, ktorý použije bohatstvo krajiny a pracovnú silu tisícov na romantické gesto voči svojej starej. Ficovi nechcú odpustiť ani Trošku sexu na pracovisku. Už skrátka nie je doba na budovanie klenotov, ktoré nevytvárajú dostatočný zisk. Úvahami o márnotratnosti som si na záver dojem trochu pokazil. Koľko rokov musí mať pamiatka, aby sa zneužitie moci na jej stavbu odpustilo, dokonca velebilo? Zabúdanie je veľká vec - raz sa naše decká možno budú tešiť aj z bývalého premiéra, ktorý mal najfasa hodinky, ako sa teraz prvovoliči tešia z náckov.

Na večer som si spravil gastro-výlet do Mama Franky. Je to obrovský stánok na parkovisku obkolesený Indmi, v ktorom robia najbrutálnejšie kura na 20 spôsobov a kuchtí v ňom týpek z MasterChef. Hučí tam muzika a jedlo ohlasuje zamestnanec mikrofónom. Dočkal som sa prvej bomby, brutálna marináda, vône. Kým som zahrýzal na múriku, obehli ma tri otrhané dievčatká s veľkým žltým vrecom, do ktorého hádzali všetko, čo by sa mohlo hodiť. Nežobrali, len sa na mňa škerili. Dal som im to zjesť, nech som za Matku Terezu a išiel si objednať druhé. Karma funguje asi tak, že to druhé bolo ešte lepšie, väčšie a krémovejšie. Sundal som čo som vládal a zvyšok zasa zaniesol deťom, mali sme teda spoločnú premiéru made by MasterChef.

Na ulici to ďalej voňalo všetkým možným. Pánko so sladkosťami do mňa nacpal ovocie, ktoré som v živote nevidel a cukríky na 100 druhov a kombinácií. Chcel som na jedle viac šetriť, tak som si kúpil ešte bio-raw-brutal mangový nanuk. Asi až od zajtra.

Skúsenosť s moslimami rastie. Dal som sa dokopy so Sameerom a bola z toho výživná 2-hodinová debata. Chodil s Ruskou, ale rozišli sa lebo nechcela konvertovať na islam. On svoje náboženstvo vraj vôbec neprežíva, ale jeho rodičia áno a v Indii je názor rodičov vysoko rešpektovaný. Sameer ľúbi vypic, pofajčic a žic, vďaka svojmu náboženstvu našiel spôsob, akým ho to nesmierne baví aj po 30tke. Musí sa s tým totiž schovávať pred rodičmi - to ako keby do konca života pil a nemal 18.

Sameera raz pozvala na rande 45-ročná Pražáčka. Prišiel si po ňu na motorke, žena čakala v krátkych šatách a s našuchorenými vlasmi. Celý večer do neho liala zadarmo a potom to prišlo… Poď ku mne na hotel. Samozrejme nechcel, nechápal to ako rande, však bola staršia o 15 rokov a to je presne o 25 viac, ako by chcel. Ponúkla mu za to dokonca 500 €! … takže prvé kolo vraj vydržal len chvíľu a druhé kolo dve chvíle. Viac vraj nedáva, ale za peniaze musel. Ani do tretice panička nebola spoko a tak ho nevyplatila a išiel domov s pocitom nevyplatenej, nešikovnej kurvy. Hahaa! Presne takto sa nikdy nechcem cítiť, ale tiež mám sumu, za ktorú by som to riskol. Vzhľadom na kurz Rp - € a cenové hladiny v oboch krajinách by som bol vlastne väčšia kurva ako on.

Všetci stále obchodujú. Keď totiž dotiahneš niekoho kamkoľvek, máš províziu. V podstate môžeš behať po ulici a hocikomu predávať hocičo. Keby ma Sameer ukecal na bordel - samozrejme skúšal - dostal by za mňa 20 %. Oveľa sympatickejší mi bol prístup dedka pri Taj Mahale, ktorý proste vymyslel niečo netradičné a dostával peniaze za to. Chytil tvoj mobil a spravil ti takúto fotku Taj Mahalu:

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Textár, gitarista, spevák. Napísal knihu "Dávenie, párenie, trápenie a iné fázy rozchodu" (2017) a "Jánošík na úteku" (2019) S kapelou Bezpokory nahral albumy Ceremony (2012) a #BEZPOKORY (2017). Aktuálne vydáva album "Povedz loď" (2021) so svojou druhou kapelou Filip Jánošík & Hotoví Umelci

Chceš vedieť, keď Filip Jánošík Lehotský pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.