28.4.2018 21:27

Escobarov zabijak menom Popeye. Muž ktorý zabil a mučil viac ako 250 obetí.

Muž ktorý bol v minulosti obávaný a nenávidený, no teraz na slobode a niektorými ľuďmi obdivovaný.

Vlastným menom John Jairo Velasquez Vasquez bol jeden z najobávanejším zabijakom v čase vlády Pabla Escobara a Medellínskeho cartelu v Kolumbii. V 80 rokoch mal drogový cartel na svedomí nespočet obetí a napáchal toľko škody, že to otriaslo celou vtedajšou vládou. Medzi obete nepatrili len konkurenčné gangy ale aj novinári, policajti, sudcovia a hlavne nevinný civilisti ktorí boli v zlom čase na zlom mieste. Medzi ľuďmi ktorí boli za tieto zverstvá zodpovedný bol aj Popeye, ktorý bez váhania dokázal zabiť toho, na koho Pablo ukázal prstom. No nerobil to len pre peniaze, aj hlavne kvôli rešpektu k Pablovi. Narodil sa v Antioquii v roku 1962 a už odmala sa zaujímal o zbrane a tiež narukoval do námornictva kde dostal prezývku Popeye (Pepek námorník) podľa postavičky z rozprávky. No keď zistil že armáda nemá bojové lode ale len zopár drevených lodí tak rezignoval. No jediné po čom tužil bolo strieľanie a peniaze a preto sa pridal k Pablovi. Už pri prvom stretnutí vedel že toto bude pre neho to pravé. Sám Popeye priznal že keby dostal rozkaz zabiť vlastného otca pre dobro cartelu, tak by to urobil. Jeho prvá obeť bol vodič autobusu ktorý zabil mamu Pablovho kamaráta a tak zobral zbraň, počkal si kým zastaví a strelil ho dvakrát do hlavy. Mučenie a preprava drog bol pre Johna denným chlebom a sám priznal že taká vražda na rušenej ulici stála okolo 50,000 dollárov, no vražda v uličke alebo v časti mesta ktoré bolo kontrolované gangom vyšlo na pár babiek.

Medzi klasické mučiace metódy patrila handra namočená v benzíne a potom priložená k tvári obeti ktorá nemohla dýchať, no aj rezanie, pálenie či oddeľovanie kúskov tela. Medzi zabijakmi bolo také pravidlo že profesionál vždy používa revolver a strieľa do hlavy. Streľba do hrude a nižšie bola považovaná za prejav strachu. Medzi najčastejšie vraždy patrila streľba z motocykla keď obeť sedela v aute, pretože sa dalo rýchlo ujsť aj vo väčšej premávke. Samozrejme nesmieme zabudnúť aj na časté bombové útoky.

A toto besnenie pokračovalo niekoľko rokov až do roku 1992 keď sa vzdal a priznal polícii a bol odsúdený na 30 rokov ( v Kolumbii nemajú trest smrti, ani doživotie) no ale v roku 2014 bol prepustený za dobré správanie. Dôvod prečo dostal len 30 je asi ten že mu tie vraždy nemohli dokázať, ale na to si môže každý vytvoriť svoj vlastný názor. Teraz je z Popeyea hviezda na youtube kde si založil vlastný kanál a má aj instagram a napísal dve knihy o jeho živote a pobytu vo väznici. Dokonca je o ňom natočený aj film. Ľudia ho na ulici zdravia a fotia sa s ním. V istom dokumente sa dokonca stretol s obeťami jeho činov a niektorí mu odpustili. Keby som nevedel že zabil toľko ľudí tak aj mne pripadá ako milý človek.

Keď ovládate anglický jazyk môžete si pozrieť video

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Danielson pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.