1.5.2018 17:36

Berserkovia: Elitný vikingský bojovníci, ktorí dokázali zvrátiť priebeh bitky

Psychopati ktorí sa bezhlavo vrhali na nepriateľa v bojovom tranze

Berserk v dnešnej dobe znamená amok alebo robiť niečo bezhlavo, mimo našu kontrolu. Túto schopnosť mali aj bojovníci prezývaný berserkovia, ktorí tvorili síce malú, ale brutálnu skupinu ktorých sa obával nejeden nepriateľ. Pred začatím boja sa hodili do bojového tranzu ktorý ich dokázal tak vyhecovať, že v boji necítili strach ani bolesť a po víťazstve sa niekedy zabíjali medzi sebou, lebo účinky čarovného lektvaru ešte nevyprchali. Dokonca sa povráva že od zúrivosti okusovali svoj štít. Onen čarovný lektvar boli v podstate lysohlávky alebo muchotrávky zmiešané s inými ingredienciami (napríklad alkohol). Títo bojovníci väčšinou bojovali s skoro nahý, alebo sa obliekali do vlčích či medvedích kožušín a používali meče a sekery, no ale aj zuby a holé päste s ktorými trhali svojich nepriateľov na kúsky . Berserkovia sa delili na dve skupiny: berserkir (medveď ) a úlfheðnar (vlk). Jediný rozdiel medzi nimi bol totem zvieraťa ktoré uctievali. Boli to ľudia ktorí žili mimo spoločnosť, v lesoch kde prežívali aj tú najtvrdšiu zimu a kvôli ich praktikám, či šamanským rituálom. Zabiť jedného berserka bolo veľmi ťažké preto ak jeden z nich spôsobil nejakú škodu alebo niekoho zabil, tak odveta typu jeden na jedného by bola samovražda. Preto ľudia útočili na berserkov vo viacerých skupinách, no niekedy ani to nepomohlo.

Berserkovia uctievali boha Odina a očakávali Ragnarok ( koniec sveta) kde budú stáť po jeho boku. Ich cieľom bolo prevtelenie do divokého zvieraťa.

Berserkovia vrhali na vikingskú históriu aj špatné svetlo kedže väčšina vikingov len plienila, aby sa zasa mohli po čase vrátiť späť, tak berserkovia znásilňovali, zabíjali, mučili a vypaľovali dediny aj mestá. Povráva sa, že niektorí mali aj mentálnu poruchu. O tejto elitnej jednotke nie je veľa zmienok, kedže sa po čase vytratili z historických prameňov.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Danielson pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.