Chcete ťažiť kryptomeny cez mobil?

Novinka, ktorá zmení pohľad laikov na kryptomeny.

Facebook18TwitterTelegram

V pondelok 5.3. 2018 bol spustený mobilný miner pre Electroneum. ETN je prvá kryptomena, ktorú je možné ťažiť cez mobilný telefón s opreačným systémom Android. Aplikácia je dostupná v službe GooglePlay.

Už od založenia spoločnosti Electroneum v júly minulého roka, plánoval vývojársky team umožniť verejnosti ťaženie tejto kryptomeny prostredníctvom mobilných telefónov. Až doteraz, bolo dostupné ťaženie kryptomien len za pomoci špeciálnej výpočtovej techniky a práve to chcela táto spoločnosť zmeniť, čo sa jej aj podarilo. Ťaženie ETN spotrebuje zhruba 1 MB internetu za deň. Podľa typu procesoru aplikácia vypočíta silu hash. Nejedná sa však o priame ťaženie ale o simuláciu, takže procesor nie je zaťažený, ako pri klasickom miningu.

Táto metóda ťaženia kryptomeny je prelomová a team spoločnosti vyhlásil že: “Ťaženie pomocou mobilného telefónu je úplne revolučný spôsob ako získať kryptomenu ETN zadarmo. Takýmto spôsobom by sa mohli kryptomeny dostať do povedomia širšej verejnosti.”

Čo sa týka verzie aplikácie pre iOS, team Electroneum uvideol, že verzia je hotová a plne funkčná, ale zatial žiaľ nebola schválená spoločnosťou Apple.

Spoločnosť taktiež oznámila, že bude spolupracovať s operátormi a dodávateľmi mobilných telefónov, s cieľom optimalizovať prevádzku zariadení a zaistiť, aby mali uživatelia čo najlepšie skúsenosti s ich aplikáciou. So stále sa zvyšujúcou výpočtovou silou mobilných telefónov je logické, že spoločnosti sa snažia využiť tento potenciál.

Táto nová technológia je smerovaná hlavne na rozvíjajúce sa trhy ako napríklad India, kde existuje veľká možnosť adaptácie pre obyvateľov a používateľov smartfónov. Aj kvôli nízkym príjmom v krajine je práve ťaženie ETN zaujímavým spôsobom ako získať niekoľko dolárov na viac.

V pondelok vyšiel taktiež článok na internetovej stránke časopisu Forbes, kde sa píše, že ťaženie cez mobilný telefón, môže vo všeobecnosti otvoriť bránu do sveta kryptomien pre miliardy ľudí po celom svete.

Pokiaľ sa vám článok páčil, môžete ma podporiť pridaním kódu D75266 v aplikácií Electroneun a získaš ťažobnú rýchlosť o pár percent vyššiu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Myseľ umelca žije vo svojom vlastnom Matrixe...

Chceš vedieť, keď Martin Bean pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
29.3.2018 21:49
Matrix