6 tipov ako si vybrať svadobného kameramana

Váš svadobný deň je neopakovateľný a jedinečný. Je preto veľmi dôležité vybrať kameramana, ktorému dôverujete a stotožňujete sa s jeho tvorbou. Čítajte ďalej a zistíte, ako na to.

1. Urobte si prieskum trhu

Nájdite si čas a vyhľadajte prácu viacerých kameramanov. Pýtajte sa všetko, čo vás zaujíma a nechajte si poslať viacero cenových ponúk. Týmto spôsobom sa najlepšie zorientujete medzi svadobnými kameramanmi a vytvoríte si obraz o tom, čo od svadobného videa očakávate. Zároveň môžete hneď od začiatku sledovať, ako s vami kameraman komunikuje. Odpovedá včas na emaily? Snaží sa predať alebo vás berie len ako ďalší pár v poradí? Jeho správanie vám ukáže, ako pristupuje k svojej práci.

2. Pozrite si sociálne siete

V dnešnej dobe má instagramový či facebookový účet každý svadobný kameraman. Skúste si jeho profil na sociálnych sieťach vyhľadať. Je možné, že tam pravidelne zdieľa svoju prácu a komunikuje so svojimi fanúšikmi a klientmi. Pomôže vám to utvoriť si obraz o jeho tvorbe prostredníctvom recenzií a komentárov a je to tiež skvelý spôsob, ako sledovať jeho prácu ešte pred svadbou.

3. Hľadajte ochotných a zanietených profesionálov

Vždy sa pýtajte, čo vám kameraman môže ponúknuť navyše. Je ochotný natáčať s vami romantické zábery pár dní pred svadbou na mieste, kde ste mali prvé rande? Chce sa s vami osobne stretnúť a prebrať detailne priebeh svadby, aby ste boli vy aj on pripravení? Odporúča vám výbornú svadobnú kapelu? Hľadajte profesionálov, ktorí budú transparentní a ochotní urobiť viac ako konkurencia. Vaša spolupráca bude zanietená a bezproblémová.

4. Drahá technika nezaručuje kvalitu

Chváli sa vám kameraman, že má techniku za desaťtisíce eur? Nie vždy to znamená, že robí kvalitnú prácu. Natáčať drahými kamerami je pekné, no silný príbeh a emócia je to, čo odlišuje jedinečné svadobné videá od tých priemerných. Nenechajte sa preto pri výbere kameramana zaslepiť nekončeným zoznamom objektívov a svetiel, ktoré používa. Príliš veľa techniky totiž môže stáť v ceste príbehu.

5. Koľko peňazí do videa investovať

Pri všetkých výdavkoch, ktoré sa so svadbou spájajú, sa môže každé minuté euro zdať veľa. Pamätajte však na to, že kvalitné svadobné video je investícia. Zostáva vám na celý život a dlhé roky bude slúžiť ako spomienka na váš nádherný deň. Verte mi, že pri jeho pozeraní s vnúčatami o 40 rokov nebudete ľutovať, že ste doň investovali o niečo viac, ako bolo v tej chvíli pohodlné.

6. Dôverujte svojej intuícii

Pri výbere svadobného kameramana je najdôležitejšie mať dobrý prvý dojem. V ideálnom prípade sa stane priateľom, ktorý vám rok po svadbe napíše a spýta sa ako sa darí. Vaša spolupráca by mala byť založená na dôvere a tú vytvoríte len vtedy, keď máte z kameramana výborný pocit a je príjemné s ním pracovať.

Tip na záver: Majte jasne stanovené očakávania

Kvalitný kameraman ocení, keď ho oslovíte s jasnou predstavou o tom, ako by vaše svadobné video malo vyzerať. Ak sa vaša vízia zhoduje s jeho štýlom práce, pomôže vám ju dotiahnuť do dokonalosti, a potom ju zrealizuje.

Verím, že po prečítaní týchto tipov máte lepšiu predstavu o výbere svadobného kameramana. Ak sa nimi budete riadiť, som presvedčený že nájdete človeka, ktorý váš svadobný deň pretvorí na nádherné video plné emócii a ozajstných momentov.

Som kameraman a fotograf. Moju prácu si môžete pozrieť na https://adamrakus.myportfolio.com alebo na jeho Instagrame https://www.instagram.com/adamrakus/.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Fotograf a kameraman zameraný na tvorbu pútavých vizuálov s príbehom. Milovník kávy a dobrého dizajnu.

Chceš vedieť, keď adamrakus pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.