10.5.2018 20:09

Resell story : chalan vytiahol zbran

Moj prvy a zatial najskor asi aj posledny resell meetup.

Ako to uz v zivote chodi, zavolal mi kamos ze potrebuje pozicat. Chcel 500e no a kedze sme uz predtym nieco ohladne penazi spolu riesili, tak som mu pozical. Plan mu nevysiel, nezarobil a moje peniaze sa samozrejme vyparili.

Co uz, vedel som o riziku a niekedy sa clovek proste prepocita, takze som mu to nemal za zle. Cas plynul a po mesiaci mu volam ze nech to teda ideme nejako vyriesit. Tak sme sa stretli a ponukol mi 100e + jeho super tenisky. Boli to tie slavne Yeezy 350, take tie sedive s oranzovym pasikom, ta prva verzia, tusim beluga sa to vola, nie som na to expert.

Tak som suhlasil, dohodli sme sa ze ak nezozenie ten zvysok do tyzdna tak si ich necham. Dva tyzdne ubehli a stale nic, tak som sa rozhodol ze ich predam, kedze boli orignal s krabicou a fakturou. Zil som v Bruseli takze som to hodil na miestnu facebook group s cenou 390e, nech sa mi vratia naklady. Asi som ich hodil relativne pod cenu lebo do 20min som mal zaplneny messenger asi s desiatimi spravami. Napadlo mi ci nezmenim cenu, ale popravde chcel som sa ich rychlo zbavit kedze sa mi moc nepacila ta sedo-oranzova farba. S prvym co napisal sme sa dohodli na stretnutie pred nejakym teniskovym obchodom.

Nasledujuci den tam teda cakam na lavicke za bieleho dna na ulici pred obchodom. Chalan mal mierne meskanie, ale v pohode. Zrazu vidim jak sa typek, cely vystraseny, predstavuje ze to je on. Tvaril sa ze je vsetko ok ale nemal som z neho moc dobry pocit, kedze sa cely nejako triasol, asi od nervozity.

Spytal sa ci mam tie tenisky, tak som vytiahol krabicu a jednu botu som mu podal nech si skontroluje originalitu atd. Dal som mu aj fakturu, no a ked som sa otocil este po nieco z tasky tak zrazu vidim jak na mna mieri nejaku pistol a vravi ' daj to sem a vypadni '.

V miernom soku som sa zasmial ze ci to je nejaky vtip, no ale do smiechu mu nebolo, cely sa triasol a koktavo mi zopakoval nech mu dam tu krabicu, kedze v druhej ruke mal len jednu tenisku.

Odpovedam 'ok klud v pohode'. Uz som nebol v tom prvotnom soku a za tych par sekund som trochu zhodnotil situaciu.

Ta pistol, nevedel som ci bola prava, ale pripadala mi divne kedze som uz predym par krat strielal, no a proste nebol som na sto percent presveceny ze je prava. Bolo to za bieleho dna na lavicke na ulici a vedla nas chodili auta. Tak som tu krabicu s druhou teniskou polozil vedla neho na zem so slovami 'tu mas'.

Zhodou okolnosti v jednej ruke drzal tu prvu tenisku a v druhej zbran, no a zohol sa ku krabici s tou rukou v ktorej mal zbran, cize prestal na mna mierit. Dalsou nahodou k nam akurat prichadzalo auto, celkom dost pomalou rychlostou, takze som nejakym reflexom do neho sotil.

Sotil som ho na cestu pod to prichadzajuce auto, ktore, kedze islo celkom pomaly, nezrazilo ho, ale len trochu do neho naburalo, naozaj velmi mierne. Samozrejme sofer zacal trubit a chalan zodvihol svoju spadnutu zbran a zacal utekat. Tenisky ostali lezat na mieste. Dalsou stastnou nahodou akurat prechadzalo policajne auto, ktore hned nahodilo sirenu a policajti vybehli von a zacali ho prenasledovat. Asi za 5O metrov uz bol spacifikovany na zemi.

Po kontrole identity mi povedali ze uz ma podobny zaznam. No ale musel som s nimi ist tiez na komisariat spisat svedectvo co sa stalo. Dalsie styri hodiny stratene. Co uz, na druhy den som tie tenisky bezproblemovo predal.

Chalan mal asi 50kg a najskor sa ma bal viac jak ja jeho cize sotit do neho rozhodne nebol ziadny hrdinsky cin. Mozno predsa trochu hlupy ale bol to neplanovany reflex z kontextu situacie. V ten den som mal obute biele air force-y, cize na temu ' Čo zažili moje tenisky' mam s nimi celkom zaujimavu prihodu.

Kludne napiste co si o tom myslite a ako by ste sa zachovali v danej situacii !

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu

Chceš vedieť, keď rehserfer pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.