Trnavský koláčový prieskum

@akochutitrnava navštívila 5 trnavských kaviarní a vypýtala si najlepší koláč. Chceš vedieť, čo nám priniesli a ako nám chutilo?

Koláčový prieskum sme sa rozhodli uskutočniť z dvoch jednoduchých dôvodov -pretože milujeme koláče a pretože chceme odporučiť aj Vám, kde sa Trnave oplatí ísť "osladiť" si život. :) Vybrali sme úplne náhodne 5 kaviarní, v ktorých sme si nechali priniesť najlepší koláč a následne ho zhodnotili.

Nižšie uvedené kaviarne sú zoradené nasledovne - od koláčika, ktorý naše chuťové bunky ohúril najmenej, po najlepší koláčik. Vieme, že sto ľudí, sto chutí. Taktiež je nám jasné, že čo najviac chutilo nám, inému nemusí. Preto budeme veľmi radi, ak nám dáte vedieť, kde koláčiky najviac chutia Vám, prípadne, či sa s nami stotožňujete.

1. SCHOELLER´S

Keď sme si v tejto kaviarni vypýtali najlepší koláč, priniesli nám Sacherovu tortu. Vo všeobecnosti máme Sacherku veľmi radi, no bohužiaľ, touto sme boli sklamaní. Netvrdíme, že chutí zle, no už na prvý pohľad vyzerá umelo a od domácej, vláčnej Sacherky má "ďaleko". Práve z tohto dôvodu v našom koláčovom prieskume obstála najhoršie a musíme jej udeliť posledné, 5. miesto.

2. LEHÁRO

V Leháre nám odporučili Kokosový cheesecake. Rovnako, ako celú kaviareň, tak aj koláčik zaraďujeme do kategórie "ako od babičky". A čo je ako od babičky, nikdy nemôže byť zlé. Jemná, krémová konzistencia cheesecake-u v kombinácií s kokosom nám chutila, no koláčik odporúčame tomu, kto preferuje veľmi sladké koláče. Leháru udeľujeme 4. miesto.

3. BÁBOVKA BAKERY

V prvom rade musíme napísať, že oceňujeme celý koncept tejto kaviarne, ktorý sa naozaj vydaril. V Bábovke nám bez zaváhania priniesli Bábovku Štefánik. Bábovka je upečená zo špaldovej múky, obsahuje veľa čokolády, orechov a rumových hrozienok, vďaka ktorým má výraznú chuť. Za jediné negatívum považujeme jej cenu, ktorá je podľa nášho názoru prehnaná, resp. by sme úmerne k cene ocenili väčšiu porciu. Bábovke udeľujeme 3. miesto.

4. SYNAGÓGA CAFÉ

V Synagóge nám odporučili Mrkvovú tortu. Musíme povedať, že chutí presne tak, ako mrkvová torta chutiť má - ľahké, veľmi vláčne mrkvové cesto v kombinácií s primerane sladkým krémom. Plus ako bonus, v ceste je krásne cítiť chuť orechov. Prezradili nám, že si ju dávajú piecť v jednej pekárničke špeciálne pre nich. Určite by sme si ju dali znovu a Synagóge udeľujeme 2. miesto.

5. Hedon coffee & coctails

Tak a máme tu víťaza! Hedon je nová trnavská kaviareň, nachádzajúca sa v srdci Trnavy, priamo vedľa mestskej veže. Ako ich najlepší koláč nám odporučili Brownie s malinami. Na prvý pohľad možno vyzeral obyčajne, ale ako to už býva, zdanie väčšinou klame. Chuť bola naozaj výborná. Poctivé, hutné no zároveň vláčne čokoládové cesto, ktoré sa rozplývalo na jazyku po každom súste, v kombinácií so sviežou, kyselkavou chuťou malín si získalo naše srdcia a vyslúžilo si v koláčovom prieskume 1. miesto!

Keďže kaviarní máme v Trnave naozaj veľa, toto určite nebol posledný prieskum.

Pre viac inšpirácie sleduj náš Instagram @akochutitrnava

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Ochutnaj to najlepšie z nášho mesta! Recenzie, odporúčania, rady

Chceš vedieť, keď akochutitrnava pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.