24 hodín

7miliárd ľudí konajúcich dobro....

Vo svete plnom nenávisti je len ťažko predstaviteľné, že by sa svet zmenil. Teda skôr sa zmenili ľudia. Ale predstavte si to. Ráno vstanete do práce, do školy. Sadáte do autobusu,vlaku,auta a vidíte ľudí ktorí sa medzi sebou rozprávajú,usmievajú sa na . Z áut na vás nenádavajú keď sa oni ponáhľajú ale vy nie. Miesto toho aby ste v rádiu počúvali o vraždách, nenávisti, závisti by ste počuli pár hrdinských skutkov a nových vynálezov od šikovných ľudí. Ľudia sa nenávidia. Je to proste tak. Nenávidím ho lebo je iný, bohatý, úspešný, čiernej farby pleti, homosexuál a tak by som mohla menovať ďalej. Skúsme si predstaviť 24 hodín plných lásky. Ú

Vo svete plnom nenávisti je len ťažko predstaviteľné, že by sa svet zmenil. Teda skôr sa zmenili ľudia. Ale predstavte si to. Ráno vstanete do práce, do školy. Sadáte do autobusu,vlaku,auta a vidíte ľudí ktorí sa medzi sebou rozprávajú,usmievajú sa na . Z áut na vás nenádavajú keď sa oni ponáhľajú ale vy nie. Miesto toho aby ste v rádiu počúvali o vraždách, nenávisti, závisti by ste počuli pár hrdinských skutkov a nových vynálezov od šikovných ľudí. Ľudia sa nenávidia. Je to proste tak. Nenávidím ho lebo je iný, bohatý, úspešný, čiernej farby pleti, homosexuál a tak by som mohla menovať ďalej. Skúsme si predstaviť 24 hodín plných lásky. Úprimnej. Nehľadiac na to aký ten človek je, nesnažiť sa ho zmeniť, stále naprovavť a robiť z neho pre vás dokonalý obraz. Jasné, nie každý z nás ma dobrý deň. Skúsme sa navzájom podporiť a pomôcť si. Niekedy stačí obyčajný úsmev, poďakovanie, pozdrav. Ľudia zabudli ďakovať. V poslednej dobe v obchode, na železničnej stanici hocikde kam prídem im úprimne poďakujem a pri odchode zaželám krásny deň. Pociťujem, že aj ľudia sú na oplátku milší. To čo dáš sa ti predsa niekedy vráti.

Ja viem...je to možno veľmi naivná predstava. Ale skúste si predstaviť 24hod, 7miliárd ľudí konajúcich dobro. 24h bez nenávisti, závisti, odsudzovania, klamstiev. 24h lásky, prijímania toho druhého aký je, úsmevu, ochoty a pozornosti pre druhých ľudí. Myslíte si, že by jeden deň motivoval ľudí k lepšiemu ?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď prazdna.dusa66 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.