2.11.2017 13:44

Môj život po "francúzsky, anglicky a belgicky"

Prečo zahraničie ?

Moda a cestovanie mi boli blizke uz od malicka. Ci uz to boli rodinne dovolenky alebo ine zahranicne "tripy", vedela som, ze mojim cielom je skusit si dlhsi nez 2tyzdnovy pobyt v zahranici. Mimochodom to skusanie sa mi uz taha 6ty rok :)..Moje putovanie po Europe za zacalo uz pocas strednej skoly, ked som vycestovala do Francuzska, uzila si taky ten pravy studentsky internatny rok na skole, spoznala vela novych ludi, cestovala po FR a samozrejme snazila sa zdokonalit v mojej francuztine. Zo zaciatku to nebolo najlahsie, hlavne ked mate pocit ze nicomu a nikomu nerozumiete a hlavne ked nerozumeju oni Vam, ale tak prave vtedy sa treba zapriet a skusat to este viac. Postupne sa to zlepsovalo a mozem povedat, ze ten rok vo FR ma naucil vela (od prania, cestovania 38h s 3 batozinami, budenia sa na poziarny alarm o 5ej rano, cez vztahu na dialku, az po riesenie roznych administrativnych veci, byt samostatna atd). Inspirovalo ma to natolko, ze som sa o rok ocitla v Londyne, kde som pracovala a zdokonalovala sa v anglictine.

Londynsky zivot bol velmi pracovity, zabavny a hlavne rusny. Londyn je pre mna uzasne mesto, ktore nikdy nespi a na ktore nedam dopustit.. no ktovie mozno sa tam raz opat vratim. Trochu dazda :D, pravy "Wa-er" accent, dairy creme eggs, prechadzky v Hyde Parku, cocktaily z Aqua , vyhlady zo Sushi Sumby, kazdodenna Oxford street, no netreba zabudnut na skvelé 2hodinové cestovanie metrom, polské night-shopy alebo aj také tie 16-hodinové joby, ktoré boli tiez sucastou mojho Londynskeho zivota.

Po dalsej cestovatelskej lekcii som sa presunula do Belgicka, konkretne do Bruselu, kde som zacala studovat na Univerzite a teda oprasit moju francuzstinu. Zivot v Belgicku je super :). Samozrejme, ze to ma svoje "pre" a "proti", ale myslim, ze Brusel je skvelym miestom pre cestovatelov, studentov ale aj turistov. Svoje si tu najdu aj milovnici mody, vintage shopov, skvelych vikendovych brunchov alebo aj znamych letnych festivalov. Do Pariza za hodku, do Amsterdamu za 3 a Londyn mate za cca 2h. Zijem tu uz 4ty rok a nelutujem vobec nic.

Ak mate tiez taky cestovatelsky sen ci uz za pracou alebo za skolou a mate tu moznost, urcite nevahajte a chodte do toho ! :) V dnesnom svete mate vela moznosti, staci si nasporit nejake tie eura, booknut si letenky a je to. Zaciatky su tazke, to su asi vsade, ale myslim ze tie zazitky stoja za to. Spoznate novu kulturu, ludi, miesta, naucite sa cudzi jazyk, ochutnate nieco nove, zarobite si a naucite sa byt zodpoved(nejsi)ny ?:D, sebestacny... mozno prekvapite sameho seba. Hlavne treba mat otvorene oci a nezabudnut odkial ste prisli =)

A aj keby to nevyslo, este stale sa predsa mozete vratit domov. Ja sa napriklad riadim hesla "vsetko je mozne, len treba chciet".

Tak co myslite, nie je horsie ostat s vedomym, ze ste to neskusili a chceli ste?

Pripajam par fotiek tak si checknite a ak mate nahodou nejake otazky, kludne mi napiste :)

- instagram : @bianula

- mail : [email protected]

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Bianca pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.