Moje "posolstvo", len pre teba

Rozmýšľal som, že čo ti zdelím. Že čo ešte nevieš. V tejto dobe informovanosti, kde každý vie všetko o všetkom. (a to vôbec nenarážam, na športových fanúšikov, počas akýchkoľvek majstrovstiev)

A na čo som teda prišiel? Nebudem ťa poúčať, čo robíš zle a čo dobre. Dokonca ti nebudem ani rozkazovať, čo máš a čo nemáš robiť. Chcem ti len dať seba, ako zlý príklad. Mal som obdobie, kedy som mal veľa povinností, a nevenoval som sa dôležitým ľuďom. Myslím tým, tým naozaj najdôležitejším, a nie to, že som nešiel s kamarátmi večer na pivo.

Nevedel som si nájsť čas na dôležité veci. A tým samozrejme myslím rodinu, starých kamarátov, moje 2 krásne krstné deti. No proste cítil som, že mi toho veľa preteká pomedzi prsty. Ale nejde tu len o to. Veľa ľudí bohužiaľ musí cestovať za prácou, aby uživili rodinu, alebo s vidinou lepšej budúcnosti. Nech už to je akokoľvek, ja som si všimol ešte niečo iné.

Nemal som čas na blízkych, ale čo bolo horšie, nemal som čas ani na seba. A teraz to neber tak, že som nejaký egocentrický blbeček. Každý jeden z nás, potrebuje čas na seba. Bohužiaľ v tejto uponáhľanej dobe, je ho ťažké si nájsť. Časom na seba, však nemyslím to, že si večer v posteli scrolluješ Facebook. Nebodaj čítaš tento článok.

Časom na seba myslím ten moment, keď sa všetko okolo teba zastaví, hlavu máš čistú a pozeráš sa. Sleduješ svoje okolie. Sleduješ tú krásnu prírodu, odpiješ si zo svojej skvelej rannej kávy, bez toho, aby si mal v hlave to, že sa niekam ponáhľaš. Myslím tým to, že si spravíš čas, vnímať tento krásny svet okolo teba. Neveril som, aké je to dôležité, ale ono naozaj je.

Lebo načo sa naháňať za peniazmi, keď tie najlepšie veci sú zadarmo? Vzťahy, úsmevy, výhľady, západy slnka.. A ver, že by som mohol ešte dlho menovať. A preto, síce som ti hore sľúbil, že ti nebudem rozkazovať, zastaň. Zastaň na 10 sekúnd, a pozri sa na tú krásu okolo seba. Aj keď sedíš v spotenej MHD. Pozri sa teda von oknom, ja počkám. Kdekoľvek na svete, je kúsok krásy. Nech ju už vidíš kdekoľvek, a v čomkoľvek, sprav si každý deň čas, aspoň tých 10 sekúnd a nájdi ju. A potom ju budeš schopný nájsť aj v sebe.

A ak sa náhodou cítiš momentálne veľmi naplnený, a nevieš čo so sebou, môžeš ísť skontrolovať gramatické chyby na mojom blogu, a nedajbože, si tam aj niečo prečítať. Budem ti vďačný, a prikladám link: TU

Maj sa, a pamätaj. Práve tento moment, to ako premýšľaš, sa už nikdy nevráti. Nikdy to už nebude také ako predtým. A preto je dôležité zastať, a vychutnať si ho.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď AkoZvládnuťŽivot pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.