Napíš blog a sútažíš o zájazd do Dubaja alebo Paríža
Zapoj sa do súťaže
Súťaž prináša

Zakynthos

Najkrajšie miesta ostrova

Cameo Island - svadobný ostrov

Malý ostrovček v zátoke Laganas, ktorý vznikol pri veľkom zemetrasení. Dostupný je po drevenom moste z prístavu. Ak budete mať šťastie dostanete sa aj na ostrov, mňa šťatie obišlo a to dokonca 3x😂. Ale však nevadí.... Mám pocit, že je tak preslávený a obľúbený, že ak si ráno nepristanete, tak sa tam proste nedostanete. Ostrov som mala možnosť vidieť v celej svojej kráse výletom na lodi a samozrejme bol už pripravený a nazdobený na ďalšiu svadbu.

Kdo nevidel Karetu, ako by tam ani nebol

Carreta carreta - vidieť morskú korytnačku len tam v mori je zážitok, na ktorý nezabudnete.

Aby sme karetu videli rozhodli sme sa pre výlet malou lodičku z pláže Laganas. Tento výlet stál 15€ na osobu a mal 3 hlavné ciele - Marathonisi Island (korytnačí ostrov), Keri jaskyne a korytnačky.

*pre výlety loďou odporúčam malé lodičky - keďže ostrov obklopuje veľa jaskýň a malá lodička sa dostane aj tam *

Kalamaki beach

Táto pláž patrí k národnému parku a pre to tu je pár obmezení, ako napríklad nezapichovať slnečníky do piesku a otvorená je len od 07:00 do 19:00. Jej zvláštnosťou sú hniezda korytnačiek a lietadlá, ktorá Vám pristávajú priamo nad hlavou.

Zakynthos Cheers bar

Pláž v oblasti Laganas obklopujú taverny, reštaurácie a bary, no u mňa jednoznačne zabodoval Cheers bar - príjemná obsluha, výborne koktaily a krasné prostredie. V Grécku máte skoro v každom podniku nejakú pozornosť, ale tento bar to povýšil - ku každému koktailu zelenina a arašidy, k 3. šunková roláda a dostali sme aj ochutnať tradičný alkohol SAMBUCA a to všetko,,zdarma"

Navagio

Pláž, ktorá je lákadlom na turisty, ale tiež jedna z najkrajších pláži sveta.

Priamo dolu na pláž kde okrem vraku sú mraky turistov sa dá dostať len loďou. Tento výlet Vám ponúkne každá agentúra, ide len o to rozhodnúť sa akou loďou a na aký dlhý výlet. My sme mali prenajaté auto tak sme sa rozhodli vyraziť z malého prístavu Porto Vromi na 3 hodinový výlet, kde bola hodina kúpania na pláži = bohate to stačí, samozrejme sme znova zvolili malú lodičku a videli sme Modré jaskyne a pán Kapitán nám zastavil na jednom mieste kde sme šnorchlovali.

Na druhý deň sme šli na view point Navagio a to už nie je ako komentovať, mrknite dolu na fotky :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď dudovaingrida pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.